Fenerbahçe UEFA liginde 2. turda

Fenerbahçe UEFA liginde 2. turda

Fenerbahçe Avrupa'da yoluna devam ediyor, A Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe, Celtic ile 1-1 berabere kalarak adını bir üst tura yazdırdı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında Celtic karşısına takımını, ilk 11'de 3 değişiklik yaparak sahaya sürdü. Ülker Stadı'nda İskoç temsilcisiyle yapılan maçta Pereira, sakat ve cezalı oyuncuların çok olması nedeniyle zorunlu değişikliklere gitmek durumunda kaldı. Portekizli teknik adam, sarı kart cezalısı Luis Nani ve Simon Kjaer'in yerine Abdoulaye Ba ile Lazar Markovic'i oynattı. Sarı-lacivertlilerde bu iki zorunlu değişikliğin yanı sıra, Avrupa kupası maçlarında alışıla geldiği üzere kalede Volkan Demirel'in yerine yine Brezilyalı file bekçisi Fabiano Ribeiro'ya görev verdi.

Fenerbahçe, Celtic karşısına 6 futbolcusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları nedeniyle Robin van Persie, Volkan Şen, Raul Meireles ve genç oyuncu Hakan Çinemre bu kritik maçın kadrosunda yer alamadı. Molde maçında gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen Simon Kjaer ile Luis Nani de Celtic karşısında kadroya giremediler.

İskoç ekibinin kadrosunda yer alan Türk futbolcu Nadir Çiftçi, karşılaşmaya 11'de başladı. 19 Yaş Altı Milli Takımı'nda 7 kez forma giyen Nadir, 2011-2012 sezonunu Kayserispor kadrosunda geçirmişti. Grupta sadece Molde maçlarında sonradan oyuna giren 23 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe karşısında Celtic'in gol silahı oldu.

İlk dakikadan itibaren topu daha fazla kontrol eden Fenerbahçe, ayağa çabuk paslarla rakip kalede pozisyon aradı. Sarı-lacivertli takım, 3. dakikada Mehmet Topal'ın şutunda topun direkten dönmesiyle ilk pozisyonuna girdi. Ritmini erken yitiren ev sahibi takım, sonraki dakikalarda rakip savunmayı açmakta zorlandı. Fenerbahçe, öne geçtiği golü Celtic'in oyun anlayışına benzer pozisyonda buldu. 39. dakikada ani atak geliştiren sarı-lacivertli ekip, İskoç ekibini savunmada az adamla yakaladığı pozisyonda Markovic ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Sert futboluyla Fenerbahçe'yi sindirmeye çalışan Celtic, savunma güvenliğini bırakmadan az adamla hücumlarda pozisyon aradı. Bunda 25. dakikada başarılı olan konuk ekip, Nadir Çiftçi'in ağır kaldığı pozisyonda üstünlük şansını yitirdi.
İkinci yarıda da maç temsilcimizin kontrolünde geçiyordu. Mücadeleyi adeta tek kaleye çeviren Fenerbahçe, 67.dakikada Diego'nun atılmasıyla 10 kişi kalınca rakip de atak yapmaya başladı. 74. dakikada çok adamla Fenerbahçe kalesine gelen Celtic, Commons'ın kafa golüyle dengeyi sağladı. Kalan bölümde kendisine yetecek skoru korumayı başaran temsilcimiz 1-1'lik skorla grubu Molde'nin ardından 2. sırada tamamladı. Celtic ise Avrupa kupalarına veda etti.

FENERBAHÇE - CELTIC: 1-1

STAT: Ülker Stadı
HAKEM: Serge Gumienny

FENERBAHÇE:Fabiano, Gökhan, Alves, Ba, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Diego, Alper, Markovic, Fernandao
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney, Bitton, Johansen, McGregor, Allan, Armstrong, Nadir Çiftçi 
TEKNİK DİREKTÖR: Ronny Deila

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.