FETÖ ihraçlarında, uygulama birliğini sağlamalı

FETÖ ihraçlarında, uygulama birliğini sağlamalı

FETÖ ihraçlarında uygulama birliği sağlanarak, masum kişilerin yaşadığı sorunlar çözülmeli...

Bugüne kadar 60 bini aşkın kamu personeli, FETÖ'yle irtibatı olduğu gerekçesiyle, kamudan ihraç edildi.

Çok az istisna dışında, ihraçların çok büyük bir bölümü 667 sayılı KHK'da belirtilen irtibata dayanıyor. Ancak, irtibatın ihraca gerekçe teşkil edecek veya memurun FETÖ'nün çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini gösterecek bir nitelikte olup olmadığı tartışmalı görünüyor.

Örneğin bir ilimizde, 2002 yılında Samanyolu Kolejinden mezun olan memur ihraç edilmezken başka bir ilimizde FETÖ okullarından mezun olanlar ihraç edilmiştir.

Yine bir ilimizde sadece 2014 yılının ilk bir kaç ayında Bank Asya üzerinden faturalarını yatırdığı veya parasını Mart ayında çektiği için ihraç olan varken başka bir ilimizde Bank Asya tek başına bir kriter teşkil etmemiş veya teşkil etmiş ise 2014 Ağustos ve 2015 Mart ayı arasındaki para yatırmalar dikkate alınmıştır.

Yine başka bir ilimizde çocuğunu FETÖ okuluna gönderdiği için memurlar ihraç edilirken başka bir ilimizde bu durum mazur görülmüştür.

Bu uygulama farklılıkları sorunlara neden olmaktadır.

Başbakanlık Müsteşarlığı, dikkate alacağı bir uygulama esaslarıyla; Sendika, Asya Finans, FETÖ okulları, bağış, sosyal medya hesapları, kesin ve ortak kanaat, ByLock gibi parametrelerde temel kriterleri tespit etmelidir. Böyle bir tespit yapılmadan, yaşanan sorunları aşmak mümkün görünmemektedir. Bu uygulama esasları ilan edilerek, talimata uymayan Valiler, rektörler, belediye başkanları ve kurum başkanları hakkında gereği yapılmalıdır.

memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum