FETÖ imamı için AP kampanya başlattı

FETÖ imamı için AP kampanya başlattı

Terör örgütlerine kucak açan Avrupa, FETÖ imamı Uğur Toksoy'un Türkiye'ye iade edilmemesi için kampanya başlattı. AP üyesi Rebecca Harms, Toksoy'un iade edilmesi halinde işkenceye maruz kalacağı yalanını sarıldı.

Bülent ŞANLIKAN

Avrupa Parlamentosu'nun Alman Üyesi Rebecca Harms, Kosova'da geçtiğimiz günlerde yakalanan FETÖ'cü öğretmen Uğur Toksoy'un Türkiye'ye iade edilmemesi için kampanya başlattı. Toksoy'un Türkiye'ye iade edilmesi halinde işkenceye maruz kalacağını söyleyen ve bu yönde propaganda yapan Harms, Avrupa Birliği Komşuluk Politikası Komiseri Johannes Hahn ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler Komiseri Federica Mogherini'yi çağrı yaptı. Harms iki komiserden bu davanın takipçisi olmasını istedi.Toksoy'un, teröristbaşı Fetullah Gülen'in Kosova'daki eğitim kurumları ve vakıflarıyla iş birliği içerisinde olduğu biliniyor.

PRİZREN İMAMI ÇIKTI

Toksoy'un FETÖ'nün 'Prizren İmamı' olduğu öğrenildi. Toksoy'un Kimse Yok Mu Derneği organizasyonlarına sık sık katıldığı da tespit edildi. Prizren'deki FETÖ ablalarının imamı olan Canan Toksoy da kermes adı altında örgütün propaganda faaliyetlerini organize ediyor.

İşkence propagandasına başladılar

Toksoy'un tutuklanmasının ardından arkadaşları karalama kampanyası başlattılar. Birçok yayın kuruluşuna demeç veren FETÖ'cüler, Toksoy'un Türkiye'ye gönderilmesi halinde ağır işkence-

ler göreceğini propagandasını yaptılar. Medya kanalları aracılığıyla Avrupa'daki insan hakları örgütlerinin de Toksoy hakkında hemen harekete geçmesi gerektiği yönünde tahrikte bulundu.AKŞAM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.