FETÖ, Konuşanları Öldür, Talimatı

FETÖ, Konuşanları Öldür, Talimatı

Darbe girişiminde gözaltına alınan ve itiraflarda bulunan şüphelilerin infazı için FETÖ örgütünce cezaevlerindeki infaz koruma memurlarına talimat verildiği bilgisi güvenlik birimlerini alarma geçirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü, ilgili birimlere yazı gönder

Tolga Şardan - Ankara

Darbe girişimi sonrasında başlatılan şüpheli askerlerin gözaltına alınması ve bürokraside görevden el çektirmeler devam ederken, darbe girişimini planladığı anlaşılan Gülen cemaatinin şimdi de cezaevlerinde gardiyan olarak görev yapan mensuplarını harekete geçirdiği ortaya çıkarıldı.

'Açıklayanı infaz edin'

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmalar kapsamında alınan ifadelerde, FETÖ/PDY'nin gardiyanları göreve çağırdığı bilgisine ulaşıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı (KOM), darbe girişiminden dört gün sonra Adalet Bakanlığı ve MİT'e gizli yazı gönderip elde edilen bilgileri paylaştı. 19 Temmuz tarihini taşıyan yazıda, KOM dairesi "FETÖ/PDY terör örgütü tarafından örgüte mensup gardiyanlara verilen talimatlarda, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ile ilgili gözaltına alınanlardan ifşaatlarda bulunanların infaz edilmesi ve ifşaatlarda bulunmayanlara iyi davranılması"nın sağlanması bilgisi verildi.

'Aynı ismi söyleyin'

Emniyet aynı yazıda, örgüt mensubu gardiyanlara ve katiplere "işe nasıl girdikleri" sorulduğunda hep birlikte İstanbul eski Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun referansı ile işe girdiklerini söylemeleri gerektiği bilgisine yer verdi. Yazıda, örgüt mensuplarının, İstanbul Fatih'teki Sinanpaşa Camii'nde başka cemaatler adı altında toplantı yaptıkları, örgüt mensuplarına üst düzey kamu görevlilerine yönelik bireysel eylemlere girişmeleri, örgüt mensubu olan adli evrak memurlarına evrakı imha etmeleri ve sistemi kilitlemeleri şeklinde talimatlar verildiği yönünde bilgilere ulaşıldığını da açıkladı.

Bu arada, yazının MİT ve Adalet Bakanlığı'nın yanı sıra 81 il emniyet müdürlüğüne ulaşmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Sincan Ceza İnfaz Kurumuna operasyon düzenlendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinde yapılan operasyonda, hakkında yakalama kararı bulunan 76 infaz koruma memurundan 50'si gözaltına alındı. Şüpheli gardiyanların odalarında ve araçlarında yapılan aramalarda bazı dokümanlar ile bilgisayarlara da el konuldu. 

Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.