FETÖ sanığı 'ByLock'a bin 888 girişi kabul etmedi

FETÖ sanığı 'ByLock'a bin 888 girişi kabul etmedi

Gaziantep'teki FETÖ soruşturmasında tutuklu yargılanan ve savunmasında "ben yüklemedim, kimin yüklediğini bilmiyorum" şeklinde savunma yapan eski polisin ByLock'a bin 888 kez giriş yaptığı belirlendi

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yargılanan eski polisin yüklemedim dediği "ByLock" programına bin 888 kez giriş yaptığı ortaya çıktı.

7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanık Tahir Çabuk ile avukat katıldı.

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"a bin 888 kez giriş yaptığı belirlenen Çabuk, savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Savunması sırasında ellerini açarak "Ben yüklemedim, nereden bileyim kim yüklemişse." diyen sanığı Mahkeme Başkanı Ercan Kumhak uyardı.

Mahkeme heyetinden özür dileyen Çabuk, "Ben ByLock yüklemedim. Kimin yüklediğini de bilmiyorum. Ben iki telefonumu da sıfır aldım. Bu örgütle kesinlikle alakam yok. Önce orman mühendisliğini ardından özel yetenekle Van 100. Yıl Üniversitesini kazandım. Bu sırada devletin yurdunda kaldım. Mezun olup askere gidip geldikten sonra polis oldum. Silahlı terör örgütüne üye olsaydım, onların yurdunda kalırdım. Ben bu örgütü 15 Temmuz sonrası duydum. Kesinlikle irtibatım olmadı." şeklinde savunma yaptı.

Cumhuriyet Savcısı Berekat Aksoy, mevcut delil durumu ve suça dair cezanın kanundaki üst sınırını dikkate alarak sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluğuna karar vererek duruşmayı erteledi.

Muhabir: Adsız Günebakan

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.