FETÖ'cüler arasında ayrım yapan amirlerin sorumluğu var

FETÖ'cüler arasında ayrım yapan amirlerin sorumluğu var

Bize gelen sorulardan birisi de bilerek ve isteyerek masum insanları FETÖ üyesi diye kamu görevinden çıkaranların sorumluluğunun olup olmadığı yönündedir. Yani FETÖ mensubu tespitinden ziyade fırsatçılık yapanların yaptırımının olup olmadığıdır. Bu yazımı

667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname"ile Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu'nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen kamu personelinin görevlerinin nasıl sonlandırılacağı ve bu yapıya acımadan mücadele edileceği açıkça belirtilmiştir.

Buna göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen personel ile diğer mevzuata tabi her türlü kadro, pozisyon ve statüde (işçi dahil) istihdam edilen personel, ilgili kurum veya kuruluşun en üst yöneticisi başkanlığında bağlı, ilgili veya ilişkili bakan tarafından oluşturulan kurulun teklifi üzerine ilgisine göre ilgili bakan onayıyla kamu görevinden çıkarılmaktadır.

Bu KHK'nin Sorumluluk başlıklı 9'uncu maddesinde ise; "Bu Kanun Hükmünde Kararname kapsamında karar alan ve görevleri yerine getiren kişilerin bu görevleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmaz" hükmüne yer verilmiştir.

Burada yer verilen sorumsuzluk mutlak değildir. Yani oluşturulan kurul karar verirken aynı şartlar altında ensesi kalın bir memur hakkında hiçbir işlem yapmazken garibanlar hakkında bir işlem yaparsa ve bu durum da tespit edilirse işte sorumluluk burada devreye girmektedir. Yoksa kurul adil ve eşit bir davranış sergiler ve sonucunda da yanlışlık yapılırsa burada sorumsuzluk devreye girmektedir.

Bize gelen bilgilere göre örnek olması gereken bir kurum aynı şartlardaki personelden biri hakkında hiçbir işlem yapmazken, diğerleri hakkında işlem yapmaktadır. Kişisel nedenlerden dolayı masum olduğu bilinen memurların kamu görevinden çıkarılması ve bu durumun tespiti büyük bir sorumluluk gerektirmektedir. Hele hele bir de bu işlem sürecinde kin ve garazla hareket etme varsa işlem yapanların kendini kurtarması oldukça zordur ve burada sorumsuzluk devreye girmez. Kamu görevinden haksız yere çıkarılanların düştükleri durumlar dikkate alındığında konunun ne kadar hassas olduğu görülecektir.

Bu nedenle ey kurul üyeleri; 1- FETÖ mensuplarına acımayın, 2- Hatır gönül dinleyerek yanlışa imza atmayın, 3- Birini kurtaracağım diye ayrımcılık yapmayın, 4- Ensesi kalınları koruyayım diye kendinizi yakmayın, 5- Kimsenin gazına gelerek masum insanları FETÖ mensubu diye kamu görevinden çıkarmaya kalkışmayın, 6- Bu işin kul hakkı olduğunu ve yanlış hesabın Bağdat'a varmadan döneceğini unutmayın, 7- Gök kubbenin altında hiçbir şeyin gizli kalmadığını bilin.

Özel sektör hizmetlerim memuriyette nasıl değerlendirilir?

3.7.2015'te memuriyete başladım. Memuriyet öncesi özel sektörde 218 gün sigortalılığım var. Bu süreyi çalıştığım kuruma bildirdim. Bu önceki çalışma süremin yıllık izin ve diğer haklarıma katkısı nedir?

Ahmet ünlü..

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YeniŞafak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.