FETÖ'nün 'direnme' talimatları ByLock yazışmalarında

FETÖ'nün 'direnme' talimatları ByLock yazışmalarında

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan sanıklara ait ByLock yazışmalarının deşifresinde, çözülmelerin önlenmesi için örgüt üyelerine verilen talimatların içeriklerine ulaşıldı.

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan sanıkların ByLock yazışmalarının deşifresinde, örgüt üyelerinin çözülmelerini engellemek amacıyla verilen "direnme" talimatları ortaya çıktı.

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Adana'daki farklı davalarda yargılanan sanıklara ait ByLock mesajlarının deşifrelerinde, örgüt üyelerine yönelik verilen talimatlara ulaşıldı.

Tutuklu sanık Cengiz G'ye ByLock üzerinden 21 Ocak 2016'da mesaj gönderen Müjgan Y. adlı kullanıcı, örgüt üyelerinin direnmelerini istedi.

Mesajda, "Yolun çetinliğine rağmen dayanacaksınız. Her şeye rağmen dayanacaksınız. Bazıları bir yere kadar varır da yokuş der çekilir. Dişinizi sıkıp dayanacaksınız." ifadelerine yer verildi.

Tutuksuz yargılandığı FETÖ/PDY davasında 9 yıl hapis cezasına çarptırılan Döne Y. ise bir başka ByLock kullanıcısına 14 Aralık 2015'te gönderdiği mesajda, Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde sadece örgüte yakın bir otelde kalınmasını istedi. Döne Y, diğer otellerin güvenilir olmadığını belirtti.

Kimlik tespit çalışmaları süren Aynur adlı bir kullanıcı ise ByLock üzerinden Döne Y. ile 1 Ocak 2016'da yaptığı yazışmada, örgüt üyelerinin sonuna kadar dayanmaları çağrısında bulundu.

Örgüt üyelerini dini duyguları suistimal ederek iknaya uğraşan Aynur adlı kullanıcı, mesajında şunları kaydetti:

"Finalde Allah'ın size biçmiş olduğu role bakın. Finale yakışır duruş sergileyin. Bu süreç yaz sonu itibarıyla bitti. Artık imtihan faslındayız. Bütün karakterler iyice gün yüzüne çıksın. Şu an dünyadaki insanların en bahtiyarı bu süreçte hizmette sabit duran yer değiştirmeyenlerdir. Ötede sizlere neler kazandırdığını bir bilseydiniz sevinçten çıldırırdınız. Hele birde tutuklananların derecesini bilseydiniz kendinizi tutuklatmak için ihbar ederdiniz."

Adli süreçte de çözülmeyi önlemeye çalışmışlar

Aynı mesaj içeriğinde ayrıca polis araması sırasında neler yapılması gerektiği de anlatıldı. Mesajda, dikkat edilecek hususlar maddeler halinde sıralanıp örgüt üyelerinin tedbirli davranması talimatı verildi.

Aynur adlı kullanıcıdan Döne Y'ye "hatırlatma" başlığıyla 23 Ocak 2016'da gönderilen "Aramada dikkat edilecek hususlar" konulu mesajda da şu ifadeler yer aldı:

"Savcı aramada yoksa polis, muhtar, aza veya komşulardan en az 2 kişi bulundurmak zorunda. Bir kişi yeterli değil. Bunları polis ayarlayacak ev sahipleri değil. Ev sahipleri kesinlikle komşu çağırmasın. Polis makul sürede avukatın gelmesini beklemeli. Avukat gelecekse hemen aramaya başlayamaz. Makul süre beklemek zorunda."

Polislerle yaşanabilecek diyaloglara da değinilen mesajda, "Evde polislerle sohbete girilmemeli. Çünkü polisler iyi davranarak ayaküstü ağzınızdan laf almak isteyebilir." ifadeleri kullanıldı.

Arama sırasındaki haklar konusunda örgüt üyelerinin bilgilendirilmeye çalışıldığı mesajda, şunlar kaydedildi:

"Polisler salona bilahare ev sahibinin nezaretinde arama yapmalı. Polisler eve galoşla falan girmediyse arama sonunda herhangi bir zarar ziyan var mı diye sorulduğunda bu soruya 'Evet zarar ve ziyanımız var. Polisler evimize girerek halıları pisletti. Bu evde namaz kılınmaktadır. Evimde zarar oluşmuştur.' diye cevap verilmeli."

Adli süreçte de direnme talimatı verilen mesajdaki "Başsavcı ifade alıyorsa dik durulmalıdır. Sayın başsavcım gibi tazim ifade eden beyanlardan kaçınılmalı ve ezilmemeli." ifadeleri dikkati çekti.

Tutuklu kaldığı süre nazara alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Ali Y'ye ait 40 sayfalık ByLock mesaj dökümünde ise ABD'de yaşayan FETÖ zanlısı basketbolcu Enes Kanter'e destek mesajları yer aldı.

Ali Y'nin ByLock kullanıcısı Ahmet Ç'ye gönderdiği mesajda, "Milli takım kariyerine mal olsa bile hizmetten vazgeçmeyen Enes Kanter'e bizler de oy vererek destek olalım. En kolay oy verme yöntemi ise NBAVote etiketine 'Enes Kanter NBAVote' yazıp tweet atmak. Her gün bir tam oy pusulası doldurabilir." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.