FETÖ'nün elemanlarına CIA eğitim vermiş

FETÖ'nün elemanlarına CIA eğitim vermiş

Darbe girişiminin ardında ABD mi var?' sorusuna yanıt aranırken, Edirne'deki soruşturmada, FBI ve CIA'nın FETÖ'nün elemanlarına eğitim verdiği ortaya çıktı.

EDİRNE'DE, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, ABD gizli servisi CIA ve Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın, örgüt üyelerine eğitim verdiğine dikkat çekildi. CIA ve FBI'ın adı ilk kez bir FETÖ soruşturmasının iddianamesinde yer aldı. Yıllardır Pensilvanya'da yaşayan firari elebaşı Fetullah Gülen ve terör örgütü FETÖ'nün ABD gizli servisleriyle olduğu bilinen ilişkisi de bu iddianameyle tescillenmiş oldu.

ÖRNEKLERİYLE SUNULDU

Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 19'u tutuklu 43 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, "CIA ve FBI tarafından, hükümete yönelik faaliyetlerine ilişkin geliştirdiği strateji gereği cemaate ait kültür merkezlerinde yetiştirilmiş kadroya değişik konularda eğitimler verildi. Bunun en iyi örneklerini ise 17 Aralık sürecinde savcılar ve güvenlik güçlerinin yapmış olduğu operasyonları içine alabiliriz. Bu girişim, tamamen hükümeti ortadan kaldırarak devleti tüm kurumlarıyla zayıf düşürmek amacı taşımaktaydı. Bahsedilen eğitimlere dahil olan adli ve güvenlik kurumlarında çalışan cemaat üyeleri bu görevi üstlenerek harekete geçmiştir" denildi.

SİVİL DARBECİYİ ABD'Lİ AJANLAR KAÇIRDI

15 Temmuz darbe girişiminin merkezi Ankara Akıncı Hava Üssü yakınlarında yakalanan FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Adil Öksüz'ün, bizzat örgüt lideri Fetullah Gülen tarafından Yurtta Sulh Konseyi'ni yönetmek üzere görevlendirildiği ortaya çıktı.

Ankara Sincan Batı Adliyesi'nde Savcı Cihan Ergün tarafından sorgulanarak tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Adil Öksüz, 21 dakika sonra serbest bırakılmıştı. Öksüz'ün cep telefonunu HTS kayıtlarından Akıncı Hava Üssü'nün içinden sinyal verdiği tespit edilmişti. Savcı Ergün'ün itirazı üzerine çıkarılan yakalama kararı sırasında kayıplara karışan Öksüz'ün, ABD İstihbarat Servisi CIA tarafından kaçırıldığı iddiası gündemde.

İDDİASI İSPATLANAMADI

Yrd. Doç. Adil Öksüz, darbe girişimiyle alakasının olmadığını, Keçiören'den Akıncı Üssü bölgesine tarla bakmak için taksiyle gittiğini ileri sürmüştü. Ancak yapılan incelemede o gün Keçiören'den herhangi bir taksinin Akıncı bölgesine gitmediği belirlendi. Serbest bırakıldıktan sonra tekrar hakkında yakalama kararı verilen Öksüz her yerde aranıyor. HSYK Öksüz'ü serbest bırakan iki hakim hakkında inceleme başlattı. l KEMAL GÜMÜŞ / Star

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.