FETÖ'nün MEB Yapılanması Deşifre Oluyor

FETÖ'nün MEB Yapılanması Deşifre Oluyor

Tokat'ta FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan örgütün "MEB il ablası" yapılanma hakkında bilgi verdi.

FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan örgütün "MEB il ablası" yapılanma hakkında bilgi verdi.

FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında örgütün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yapılanması ortaya çıkartılıyor.

FETÖ'nün itirafçı ablası İ.B, savcılıktaki ifadesinde önemli bilgiler verdi.

İ.B, örgütün MEB yapılanmasında bir Türkiye imamı bulunduğunu anlattı. 

"Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye imamı Sait'tir. Türkiye'nin 7 bölgeye ayrıldığını biliyorum. Örgüt yapılanmasında evler bölgelere, bölgeler büyük bölgelere, büyük bölgeler illere, iller ise bağlı bulundukları bölüme bağlıdır. Ankara'da ise durum böyle değildir. Toplantılar temsil hiyerarşisine göre sıklık arz eder. İl imamı 15 günde bir Ankara'ya giderdi. Ben ise 1,5 veya 2 ayda bir giderdim."

Bölgeler arası koordinasyonu ünite abisi veya ablasının sağladığını belirten İ.B, "17/25 Aralık sonrası bölge imamı, bana gelerek, Bank Asya'ya para yatırmamı aksi halde yurt dışındaki hizmetlerin aksayacağını, oradaki öğretmen ve öğrencilerin zor durumda kalacağını söyledi. Ben de Bank Asya'ya para yatırdım. 2 ay sonra da geri çektim." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.