Filistinli Üniversite Öğrencilerini Ağırladık

Filistinli Üniversite Öğrencilerini Ağırladık

Filistinli Üniversite Öğrencilerini Ağırladık

 

Üniversite öğrencisi 40 kişilik Filistinli kafileyi ağırladık. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın daveti üzerine Türkiye gelen gençler, Filistin’e dönmeden önce Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun misafiri oldu.

Genç Filistinliler adına düzenlenen programa Ahmet Gündoğdu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Filistin Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdürü Muhammed Misbah El Erari, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyelerinden Genel Sekreter Günay Kaya, Genel Mali Sekreter Mehmet Bayraktutar, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Hacı Bayram Tonbul, Genel Basın ve İletişim Sekreteri Halit Ortaköy, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Ahmet Kaytan, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Galip Yıldırım, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kaleme aldığı ‘Mescidi Aksa’ şiiriyle ‘Kudüs Şairi’  olarak anılan Kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan’ın şiir dinletisiyle başlayan programda, Memur-Sen’in Filistinlilerin haklı davasına destek olmak için yaptığı mitingleri ile yardım kampanyalarının görüntüleri izletildi. Burada konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Filistinlilerin topraklarını ve değerlerini korumak adına uzun yıllardan beri verdikleri mücadeleyi desteklediklerini vurguladı. Filistin’de dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşandığını hatırlatan Gündoğdu, bu duyarsızlığa rağmen Filistinlilerin sesini duyurmak için geçmişte olduğu gibi, bundan sonra da aynı tutumu sergileyeceklerini söyledi. Filistinlilerin terörist bir devlet anlayışına karşı başlattığı davanın her yönüyle haklı olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, “Bütün dünyanın gözü önünde Filistin’de uzun yıllardan beri insanlık dramı yaşanıyor. Aynı zamanda bu katil ve terörist anlayışa karşı onurlu, haklı bir mücadelenin nasıl verildiğine de şahit oluyoruz. Tanklara karşı taşları olan mazlum bir milletin; inancıyla, imanıyla gösterdiği çabayı görüyoruz” dedi.

Dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan insanlık dramına karşı Memur-Sen olarak duyarsız kalmalarının mümkün olmayacağını ifade eden Gündoğdu, bu anlayış doğrultusunda bugüne kadar onlarca yardım kampanyası ve destek mitingleri düzenlediklerini hatırlattı.

 

Filistinliler Davaları İçin Biraraya Gelmelidir

Filistinli öğrencilere seslenen Gündoğdu, Gazze’de sürdürülen davanın nihayete ermesi için birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. Özellikle Filistin dışında dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan Filistinlilerin biraraya gelmesini isteyen Gündoğdu, örgütlü ve birlikte hareket etmenin sonuç getireceğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Filistinli gençlere bu aşamadan sonra önemli görevler düşüyor. Özellikle eğitim için dünyanın farklı bölgelerine dağılanların sorumluluğu bir kat daha artıyor. Zira bu eğitimli insanların birikimlerini Filistin halkı ve onların davaları için kullanmaları gerekiyor. Bilgi toplumu olma yolunda mesafe kat edemeyenler, hem örgütlenmede geri kalır hem de özgürlüklerini muhafaza etmeleri zorlaşır. Eğitim olmaksızın, özgür olmak isteyen toplumlar, beyhude bir arayış içinde olur. Bu duruma düşmemek için farklı ülkelerde eğitim için bulunan gençlerin ülkelerine dönmeleri, davalarına sarılmaları gerektiğine inanıyorum.”

Gündoğdu, konuşmasını, Mehmet Akif İnan’ın ‘Mescidi Aksa’ şiiriyle bitirdi.

Daha sonra söz alan Filistin Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdürü Muhammed Misbah El Erari, Memur-Sen’in misafiri olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Türkiye’nin hem devlet yönetimi hem de sivil toplum kuruluşları olarak Filistinlilerin yanında olduğunu belirten El Erari, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu tutum bizim için büyük ve anlamlı bir destektir. Türkiye halkının yanımızda olması bize hem motivasyon hem de cesaret veriyor. Bugün bizi burada ağırlayan ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Memur-Sen yönetimine ve camiasına Filistin halkı adına teşekkürlerimi iletiyorum.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.