Galatasaray Çaykur Rizespor maçının sonucu ve özeti

Galatasaray Çaykur Rizespor maçının sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig'in 11. hafta maçında Galatasaray, deplasmanda Çaykur Rizespor'a konuk oldu. maç sonucu ne oldu? İşte Maç sonucu ve Maçın özeti...

Belki de sezonun maçı Rize'de oynandı. Tam 7 golün çıktığı, Galatasaray'ın 3 sakat ve 1 kırmızı kart kurbanı verdiği maçta uzatmalarda gelen gollerle Rizespor 4-3'lük zaferle sahadan ayrıldı....

Goller: ( 19' 45' Mehmet Akyüz, 90+2' Kweuke, 90+5 Deniz Kadah/4' Sneijder, 65' Podolski, 75' Olcan) (Kırmızı kart: Umut Bulut 88')  

Spor Toto Süper Lig 11. hafta maçında Galatasaray, Çaykur Rizespor'a konuk oldu.  

Maça hızlı başlayan Cimbom, 4. dakikada Sneijder'ın golüyle öne geçti. Çaykur Rizespor 19 ve 45. dakikalarda Mehmet Akyüz ile cevap verdi. İlk yarı ev sahibinin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. 65'te Podolski skoru eşitledi. 75'te Olcan, Cimbom'a bir kez daha üstünlüğü getirdi. Karşılaşmanın 88. dakikasında Umut Bulut, 2. sarı karttan kırmızı kart gördü. 90+2'de Kweuke, skora tekrar denge getirdi. 90+5'te son sözü Deniz Kadah söyledi: 4-3.

Öte yandan Cimbom'da 18'de Selçuk, 23'te Hakan Balta ve 83'te Semih Kaya sakatlanarak oyunu terk etti.

Bu sonuçla Çaykur Rizespor 14 puana yükseldi. Galatasaray ise 21 puanda kaldı

Çaykur Rizespor: 4 - Galatasaray: 3

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Serkan Çınar, Süleyman Özay, Esat Sancaktar

Çaykur Rizespor: Itandje, Orhan Ovacıklı, Oboabona, Viera, Eren Albayrak, Robin Yalçın, Koray Altınay, Mehmet Akyüz, Ahmet İlhan Özek, Cheveliar, Kweuke

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Kadir Balta (Dk. 24 Semih Kaya), Olcan Adın, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Podolski, Umut Bulut, Burak Yılmaz

Goller: Dk. 4 Sneijder (Galatasaray), Dk. 65 Podolski, Dk. 75 Olcan Adın, Dk. 19 ve 45 Mehmet Akyüz, 90+2 Kweuke, 90+5 Deniz Kadah (Çaykur Rizespor)

Kırmızı kart: Dk.88 Umut Bulut (Galatasaray)

Çaykur Rizespor Galatasaray

RİZESPOR: 4 - 3 :GALATASARAY

Karşılaşma bu golle birlikte tamamlandı. 

90+4. dakika: GOL! Rizespor'dan bir gol daha. Rizespor kontra atağa çıktı. Kweuke bir anda savunmanın arkasında bomboş topla buluştu. Soldan ceza alanına girdi ve içeriye çevirdi. Savunmadan seken topu altı pas içinde ağlara gönderen Deniz Kadah takımını öne geçirdi.

90+2. dakika: GOL! Kweuke attı. Orhan sağdan topu taşıdı. Ceza alanına doğru ortasını yaptı. Chedjou yükseldi ancak ıskaladı. Arkasında bulunan Kweuke topu kontrol edip ağlara göndermekte zorlanmadı.

90+1. dakika: Eren'in sağdan kullandığı kornere Viera kafayı vurdu. Yakın mesafeden yapılan vuruşu savunma çıkardı. Orada topu kesen Podolski'ydi. 

90. dakika: Maçın sonuna +4 dakika eklendi. 

88. dakika: Umut'un Eren'e yaptığı faul sonrası kullanılan serbest vuruşu savunma uzaklaştırdı. Orhan devamında, ceza alanı dışından kaleyi yokladı ancak top auta çıktı. 

86. dakika: Galatasaray'da Umut yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartı görüyor ve kırmızı kartla oyun dışı kalıyor. 

84. dakika:  Semih'ten gelen son bilgi: Boynuna aldığı sert bir darbe var ancak ciddi bir sakatlık olmadığı belirlendi ilk müdahale sonrası.

82. dakika: Sneijder kazanılan serbest vuruşu kullandı. Vuruşu üstten auta çıktı. 

80. dakika: Semih yerden kalkmış durumda değil. Kweuke'nin arkadan darbesi sonucu yerde kalan Semih, Muslera ile çarpıştı. Oyuncu sedye ile saha kenarına alınıyor. 

78. dakika: Rizespor sağdan atağa kalktı. Ceza alanına yapılan ortada Deniz kafayı vurdu. Top Muslera'da kaldı. 

77. dakika: GOL! Galatasaray, Olcan'la öne geçti. Galatasaray sol kanattan korner kullandı. Sneijder'in ortası kale ağzına indi. Hiç kimsenin dokunamadığı topa Olcan tam kale ağzında ayağıyla vurdu ve skoru 3-2 yaptı. 

76. dakika: Savunmanın arkasına atılan topa soldan Ismael hareketlendi. Iraklı'dan önce araya giren Chedjou tehlikeli engelledi. 

74. dakika: Jose ceza alanına girdi. Yasin'i düşündü ancak pası Yasin'in topuklarına çarpınca top Rizespor'a geçti. 

72. dakika: Eren sol kanatta yine 4 kişiyi çalımladı. Çizgiye inerken topun kontrolünü sağlayamadı ve top auta gitti. 

70. dakika: Robin Yalçın'ın tedavisi oyun alanı dışında devam edecek. Maç kaldığı yerden başlıyor. 

68. dakika: Jose Rodriguez çalımlarla ceza alanına girdi. 2 oyuncuyu geçti ancak kale ağzında savunma uzaklaştırdı 

67. dakika: GOL! Podolski ile beraberlik geldi. Galatasaray atağında sağdan yapılan ortayı savunma uzaklaştırdı. Ceza alanı dışında topu önüne alan Podolski, sağ ayağı ile sert bir şut çıkardı ve topu ağlara gönderdi. 

65. dakika: Soldan ceza alanına orta geldi. Galatasaraylı oyuncular, Rizesporlu savunmanın topu uzaklaştırmadan önce elle oynadığı itirazında bulundu ancak hakem yine 'devam' dedi. 

63. dakika: Eren soldan süratle bindirdi. Çizgiye doğru inmek istedi ancak saha bitti ve top auta çıktı. 

61. dakika: Rizespor'da Ahmet İlhan Özek oyundan alınıyor. Ismael Dawood oyunda 

60. dakika: Yasin ceza alanı dışı sağ çaprazından şansını denedi. Top üstten auta çıktı. 

58. dakika: Podolski soldan geldi. Topu ceza alanı içine çevirdi. Top savunmadan sekti. Bir anda elle oynama ve penaltı beklentileri doğdu ancak hakem devam kararı verdi. 

57. dakika: Orhan sağdan ortaladı. Ceza alanı içinde Kweuke kafayla indirdi. Teddy Chevalier gelişine vurdu ancak top Muslera'da kaldı. 

55. dakika: Sabri sağ bölümden bir korner kullandı. Ön direğe ortasına Semih kafayı vurdu ancak top auta çıktı. 

54. dakika: Galatasaray'da Jose'nin kaptırdığı topla Rizespor atağa kalktı ancak Rize'de de Kweuke topu kaptıran isim oldu. 

52. dakika: Galatasaray gole yaklaştı! Yasin ceza alanı içi sol çaprazından sert bir şut çıkardı. Itandje son anda çeldi. 

51. dakika: Galatasaray atak yönü alarak sağ tarafı kullanıyor. İlk yarıda solda gördüğümü Yasin ikinci yarıda sağ kanada geçti 

50. dakika: Burak ceza alanı önünde kaptırdığı topu kovaladı, daha sonra pozisyonu takip etti ve kayarak müdahale ile atağı kesti 

48. dakika: Galatasaray ikinci yarıya da ilk yarıda olduğu gibi etkili başladı 

47. dakika: Sabri sağdan ileri çıktı. Yanından koşu yapan Yasin'i düşündü ancak ikili anlaşamayınca top Rizespor'a geçti. 

46. dakika: Karşılaşmada ikinci yarı başladı. 

İlk yarıda son düdük geldi. 

45. dakika: GOL! Yine Mehmet Akyüz. Kazanılan serbest vuruşta herkes Eren'in kaleye vuracağını düşündü ancak Eren ceza alanına doldurdu. Bir anda Mehmet kaleciyle karşı karşıya kaldı ve topu ağlara gönderdi. 

44. dakika: Galatasaray'da Umut, topa yükselirken dirseğini kullandığı için sarı kart gördü 

43. dakika: Yasin'in pasına Olcan soldan hareketlendi ancak top hızlıyı, Olcan oyun alanı içerisinde tutamadı. 

42. dakika: Jose, ceza alanı dışı sağ çaprazından bir ara pasıyla Umut'u savunmanın arkasına kaçırmak istedi ancak defans ayak koydu. 

41. dakika: Orhan sağdan ceza alanına girdi. Kale ağzına doğru topu çevirdi ancak Semih araya girdi. Semih'e çarpan top daha sonra Muslera'da kaldı. 

40. dakika: Mehmet Akyüz ceza alanı dışından kazanılan serbest vuruşta topu sert bir şekilde kaleye gönderdi ancak top üstten farklı şekilde auta çıktı 

38. dakika: Sabri sağdan ortaladı. Top doğrudan Rizespor kalecisine gitti. 

36. dakika: Yasin soldan topu aldı. Yanındaki Sneijder'i gördü. Sneijder vurdu ancak top üstten auta çıktı. 

34. dakika: Mehmet sağdan uzun bir pas çıkardı. Kweuke hareketlendi ancak top Muslera'da kaldı. 

32. dakika: Robin topla beraber rakip yarı alana indi. Sağda Kweuke'ye pasını verdi. Kweuke içeriye ortaladı ancak savunma topu uzaklaştırdı. 

30. dakika: Rizespor ataklarını sıklaştırdı. bu sefer Ahmet İlhan'la soldan geldiler. Son çizgiye inen Ahmet'in ortası üst direğe çarparak auta gitti. 

28. dakika: Savunmadan atılan uzun pasta Kweuke defansın arkasına sarktı. Ceza alanında topu kontrol etmek isteyen Kweuke topun üzerine bastı ve kaybetti. 

26. dakika: Ahmet İlhan soldan süratle hareketlendi. Ortaya doğru yerden pas çıkardı ancak Chedjou ayak koydu 

24. dakika: Galatasaray'da ikinci zorunlu değişiklik. Hakan sakatlığı nedeniyle oyundan çıkıyor. Yerine giren isim Semih. 

23. dakika: Eren çok hızlı bir şekilde soldan atağa kalktı. Ortasını da yaptı ama sakat olmasına rağmen Hakan Balta topu kesti. 

21. dakika: Galatasaray'da Hakan Balta da bir sakatlık yaşadı. Tedavisinin ardından oyuna döndü

20. dakika: GOL! Mehmet Akyüz attı! Oyuna giren Jose'nin pas hatasında Çaykur Rizespor atağa çıktı. Teddy Chevalier'nin pasıyla sağdan ceza alanına giren Mehmet Akyüz, net bir vuruşla skora dengeyi getirdi. 

19. dakika: Galatasara'da Selçuk İnan bacağında yaşadığı bir çekme nedeniyle oyuna devam edemiyor. Yerini Jose'ye bıraktı. 

18. dakika: Sneijder, kaleyi tam karşıdan gören bir yerden sert bir şut çıkardı. Ceza alanı dışından yaptığı vuruşu Itandje köşeden çıkardı. 

17. dakika: Sneijder bu sefer rakip kaleyi yokladı. Sert vurdu ancak top savunmadan da sekerek kaleci Itandje'a gitti. 

16. dakika: Burak Yılmaz ceza alanı dışından şansını denedi. Burak'ın vuruşu zayıftı ve yandan auta çıktı 

15. dakika: Olcan soldan ceza alanına doğru sert bir orta yaptı. Top hiç kimseye temas etmeden doğrudan auta çıktı. 

14. dakika: Podolski soldan ceza alanı dışına doğru ortasını yaptı. Oraya hareketlenen Burak topun gelişine vurmak istedi ancak ıskaladı. 

13. dakika: Çaykur Rizespor kendi sahasında pas yaparak çıkmaya çalışıyor 

12. dakika: Yasin Burak'a pasını verdi. Burak rakibe 'fake' atıp Yasin'in koşacağını düşündü ancak Yasin geride kaldığı için top sol kanatta Rizespor'lu oyuncularda kaldı. 

10. dakika: G.Saray bu sefer atak yönüne göre sağdan bir korner kullandu. Selçuk ortaladı, Ahmet İlhan uzaklaştırdı 

8. dakika: Sneijder'in sağ tarafa gönderdi pasa Sabri yükseldi. Kafasında top Rizespor'lu oyunculara geçti 

6. dakika: GOL! Sneijder attı. Galatasaray golü erken buldu. Ceza alanı dışı sol çaprazında, Podolski ile duvar pasına giren Sneijder, içeriye girmeden müthiş bir şut çıkardı ve top ağlarla buluştu.

5. dakika: Galatasaray atak yönüne göre sol kanattan bir korner kullanacak. Sneijder topun başında. 

3. dakika: Umut soldan hareketlenmek istedi ancak savunma izin vermedi 

2. dakika: Maç tehlikeli bir pozisyonla başladı. Sabri'nin geri pasında Muslera önde yakalandı. Kaleye doğru giden topa koştu ve son anda yetişerek topun sahibi oldu 

1. dakika: Karşılaşmanın ilk düdüğü geldi ve maç Rizespor'lu oyuncuların vuruşu ile başladı.  

Maç öncesi: İki takım soyunma odası koridorlarındalar. Birazdan sahadaki yerlerini alacaklar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.