Galatasaray Kopenhag Maç Sonucu: 3-1

Galatasaray Kopenhag Maç Sonucu: 3-1

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi grup mücadelesinde konuk ettiği Kopenhag'ı 3-1 mağlup etti...

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Kopenhag'ı konuk etti.

Maçın ilk 45 dakikasında Galatasaray fırtına gibi esti. Rakibine sahayı dar eden sarı-kırmızılılar, 10'da Melo, 38'de Sneijder ve 45'te de Drogba'nın golleriyle soyunma odasına 3-0 önde gitti. Karşılaşmanın ilk yarısındaki tempo ikinci yarıda düşerken, oyunun tek hakimi olan sarı-kırmızılı takım oyunun son dakikalarında Claudemir'in golüne engel olamadı ve sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Sarı-kırmızılılar bu sonuçla puanını 4'e çıkartırken, Juventus'un Real Madrid deplasmanından kaybetmesiyle ikinci sıraya yükseldi. Konuk takım Kopenhag 1 puanla grubun dibine demir attı.

Karşılaşmaya baskılı başlayan Galatasaray, yaptığı yoğun pres ile Kopenhag'ı kendi yarı alanından çıkarmada oldukça zorladı. Baskısını artıran sarı-kırmızı takım, çok geçmeden de golü buldu. Dakikalar 10'u gösterdiğinde tabelada durum 1-0'a geldi. Sağ kanat köşe çizgisinde topu saklayan Drogba'ya savunma müdahale etti ancak top Dany'nin önünde kaldı. Savunma oyuncusu bekletmeden ortasını ön direğe doğru gönderdi. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Felipe Melo kafayı vurdu ve topu kalenin sağ köşesinden filelerle buluşturdu.

Galatasaray-FC Copenhagen 1-0 (Gol Dk.10 Felipe Melo)

Melonun Kopenhaga Attığı İlk Gol

Dakikalar 16'yı gösterdiğinde Galatasaray Drogba ile ikinci gole yaklaşsa da kaleci Wiland izin vermedi. Kısa paslarla rakip yarı alanda gol ve goller arayan sarı-kırmızılı takım, 38. dakikada skorda 2-0 üstünlüğü yakaladı.

Hızlı gelişen atakta topla birlikte ceza yayına hareketlenen Emmanuel Eboue sol çaprazdan ceza sahasına giren Wesley Sneijder'e pasını gönderdi. Sneijder gelen topa bekletmeden yerden plase vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

Galatasaray-FC Copenhagen 2-0 (Gol Dk.38 Sneijder)
Sneijderin Kopenhaga Attığı Gol

İlk yarının uzatma dakikalarında Galatasaray üçüncü golü de buldu... Bruma'nın pasında ceza sahası sağ tarafında topla buluşan Eboue son çizgiye inerek pasını altıpas çizgisi sol çaprazındaki Drogba'ya gönderdi. Drogba gelen topa bekletmeden vurdu ve skoru 3-0'a getirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 3-0 temsilcimizin üstünlüğüyle sona erdi.

İlk yarıdaki tempo, ikinci yarının ilk dakikalarda düştü. İlk dakikalar orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, sarı-kırmızılılar uzun paslarla rakip alanda tehlike yaratmak istedi. Kopenhag ileriye çıkarken, cılız atakları başarısız kaldı.

Galatasaray-FC Copenhagen 3-0 (Gol Dk.46 Drogba)
Drogbanın Kopenhaga Attığı Gol

Karşılaşmanın 66. dakikasında Galatasaray, Burak Yılmaz ile dördüncü gole çok yaklaştı. Drogba'nın ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Burak Yılmaz müsait pozisyonda vurdu ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gitti. Burak, Kopenhag karşısında bir pozisyon daha buldu. 74'te çalımla ceza yayının gerisinde kaleye bakan Burak, plase bir vuruşla topu ağlara göndermek istedi fakat meşin yuvarlak kalenin hemen üzerinden auta gitti.

Skorda 3-0 üstünlüğü bulunan Galatasaray, ilk oyuncu değişikliğini yaptı. Melo çıktı, Ceyhun Gülselam girdi. 76'daki ilk oyuncu değişikliğinin ardından sarı-kırmızılılar ikinci değişikliği 80'de yaptı. Sneijder çıktı, Nordin Amrabat girdi. Sarı-kırmızılarda son oyuncu değişikliği ise 86'da gerçekleşti. Drogba yerini Umut Bulut'a bıraktı.

Konuk takım Kopenhag, oyunun son dakikalarında farkı ikiye indirdi. Ceza yayının gerisinde topu kontrol eden Claudemir pasını yerden ceza alanına gönderdi. Toutouh'un dokunduğu top tekrar Claudemir'in önünde kaldı. Claudemir müsait pozisyonda tek vuruşla topu filelerle buluşturdu ve skoru 3-1'e getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca sarı-kırmızılı takım sahadan 3-1 galip ayrıldı.

aktifhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.