Galatasaray Kopenhag'a mağlup oldu

Galatasaray Kopenhag'a mağlup oldu

Şampiyonlar Ligi B Grubu dördüncü maçında yıllar önce UEFA Kupası zaferi yaşadığı statta Danimarka temsilcisi Kopenhag ile karşılaşan ekibimiz Galatasaray, sürpriz bir sonuçla sahadan 1-0 yenik ayrıldı ve önemli bir puan kaybı yaşadı.

Danimarka temsilcisi Kopenhag ile Türk Telekom Arena'da oynadığı maçı 3-1 kazanan temsilcimiz Galatasaray, daha önce UEFA Kupası'nıkazandığı Parken Stadı'nda rakibine 1-0'lık skorla boyun eğdi. 

Karşılaşmadaki tek gol 6. dakikada Braaten'den gelirken Galatasaray'ın golcüleri sessiz kaldı. Sarı kırmızılı ekip özellikle ilk yarıda birçok net gol fırsatını değerlendiremezken Felipe Melo'nun bir kafa vuruşu da direkten döndü.

İkinci yarıda bir türlü istediği hücum organizasyonlarını gerçekleştiremeyen Galatasaray, aradığı beraberlik golünü bulamayınca sahadan 1-0'lık yenilgiyle ayrıldı.

Bu sonucun ardından Kopenhag gruptaki puanını 4'e yükseltirken aynıpuandaki Galatasaray averajla 2. sırada yer aldı. B Grubu'ndaki diğer maçta ise Real Madrid ile Juventus İtalya'da oynanan karşılaşmada 2-2 berabere kaldı.   
 
KOPENHAG GOLLE BAŞLADI

Ev sahibi ekip Kopenhag, Galatasaray karşısında maça fazla baskılı başlamamasına rağmen maçın hemen başında golü bulan taraf oldu.

Kopenhag'ın sağ kanattan geliştirdiği atakta Giaslason'un ceza sahası içine girmeden yerden yaptığı ortaya Braaten kalabalık savunma arasındanayağını uzattı ve 6. dakikada topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden 2 dakika sonra Kopenhag'ın yine sağ kanattan kullandığı serbest vuruş sonrasında Jørgensen'in kafası üst direkten oyun alanına döndü.

HAKEM PENALTIYI ES GEÇTİ

Kopenhag karşısında 6. dakikada 1-0 geriye düşen Galatasaray'ın beraberlik için bastırdığı anlarda tartışmalı bir pozisyon yaşandı.

Mücadelenin 14. dakikasında sağ kanattan Bruma'nın ceza sahası içine yaptığı ortada Didier Drogba rakininden syırılıp gole gitmek isterken Ragnar Sigurdsson, Fildişi Sahilli ismi durdurmak istedi.

Kopenhag ceza sahası içinde meşin yuvarlak Sigurdsson'ın eline çarptı ve Galatasaralı futbolcular penaltı bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi.

GOL GELDİ AMA...

Maçın hemen başında Kopenhag'ın attığı golün şokunu atlatan Galatasaray beraberlik golünü de buldu ancak ofsayta takıldı.

Karşılaşmanın 21. dakikasında Didier Drogba ceza sahası içinde topla buluştu ve penaltı noktası üzerindeki Burak Yılmaz'a ortaladı. Yıldız futbolcu bomboş pozisyonda topu kaleciye nişanladı.

Pozisyonun devamında Bruma topu ağlara gönderse de yan hakem Portekizli oyuncunun ofsaytta olduğunu tespit etti ve golün geçersiz olduğunu işaret etti.

ERAY'DAN KRİTİK KURTARIŞ

Kopenhag kalesinde beraberlik arayan Galatasaray zaman zaman savunmasında verdiği boşluklar nedeniyle kalesinde tehlikeli anlar yaşadı.

Mücadelenin 41. dakikasında Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Braaten, kaleci Eray ile karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda genç file bekçisini geçemedi.

Eray bu kurtarışıyla farkın 2'ye çıkmasını önlerken kritik bir müdahalede bulunmuş oldu. Bu pozisyonun ardından ilk yarı 1-0 Kopenhag'ın üstünlüğü ile sona erdi.

ARANAN GOL BİR TÜRLÜ GELMEDİ

Kopenhag karşısında aradığı beraberlik golünü bir türlü bulamayan Galatasaray, ikinci yarıda etkisiz bir görüntü sergiledi.

İlk yarıda birçok net gol fırsatından eli boş dönen Galatasaray, ikinci yarıda hücum organizasyonlarında başarılı olamayınca Kopenhag'ın tempoyu düşürme çabaları da etkili oldu.

Öte yandan sakatlanan Muslera'nın yerine kaleyi devralan Eray İşcan başarılı denebilecek bir performans ortaya koyarken bir başka sakat Wesley Sneijder'in yerine ilk 11'de sahaya çıkan Aydın Yılmaz ise vasatı aşamadı. Aydın Yılmaz, 62. dakikada yerini Ceyhun Gülselam'a bıraktı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-0 sona erdi.

- Galatasaray taraftarının yoğun ilgisi-

38 bin seyirci kapasiteli Parken Stadı'nda, Galatasaray taraftarları için ayrılan bin 900 koltuk tamamen doldu. Maça Danimarka'da oturan Türkler de ilgi gösterdi. Kopenhag taraftarları için ayrılan bölümlerden bilet alan Galatasaray taraftarları da takımlarının lehine tezahürat yaptı.

Karşılaşmadan önce FC Kopenhag-Galatasaray 19 Yaş Altı takımları arasında yapılan maç 2-2 berabere bitti.

Galatasaray taraftarları öğle saatlerinde Kopenhag Radhuspladsen'de bir araya gelerek, takımları lehine tezahürat yaptı. Kopenhag polisi, Twitter üzerinden Galatasaray taraftarlarına Türkçe olarak "Danimarka polisi ile iyi bir diyalog için teşekkürler - iyi futbol maçı dileriz" mesajı attı.

Karşılaşmaya yerli ve yabancı medya mensupları da yoğun ilgi gösterdi. 100'den fazla Danimarkalı, Türk, Alman ve İtalyan gazeteci de maç için akredite oldu.

Kopenhag: 1 - Galatasaray: 0 

Stat: Parken 

Hakemler: Martin Atkinson, Peter Kirkup, Simon Long (İngiltere)

FC Kopenhag: Wiland, Jacobsen, Bengtsson, Mellberg, Claudemir, Delaney, Sigurdsson, Jorgensen, Gislason, Braaten, Toutouh

Galatasaray: Eray, Melo, Aydın, Selçuk İnan, Drogba, Burak Yılmaz, Bruma, Chedjou, Semih, Eboue, Riera

Gol: Dk. 6 Braaten (Kopenhag)

internethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.