Gayrimenkul yatırımında Esenyurt  fırtınası! Avantajları ve fiyatlarıyla…

Gayrimenkul yatırımında Esenyurt fırtınası! Avantajları ve fiyatlarıyla…

Esenyurt’ta ev almak isteyenler; bölgenin yaşam, sağlık ve ulaşım koşulları nasıl? Esenyurt satılık daire fiyatları neler? Konut projeleri ne durumda… Gelin yakından bakalım…

Esenyurt’ta ev almak isteyenler; bölgenin yaşam, sağlık ve ulaşım koşulları nasıl? Esenyurt satılık daire fiyatları neler? Konut projeleri ne durumda…  Gelin yakından bakalım…

 

Son yılların gözde yatırım bölgelerinden biri olan Esenyurt hızla gelişiyor. Kısa bir süre önce kurulan ilçe, gösterişliEsenyurt konut projeleri sayesinde iyice tanınır hale geldi. Doğuda Avcılar, batıda Büyükçekmece, kuzeyde Arnavutköy ve güneyde Beylikdüzü ilçeleri ile komşu olan Esenyurt, coğrafi konum olarak da değerli. İlçe Ambarlı Limanı, Atatürk Havalimanı ve TÜYAP Fuar Alanı'na da çok yakın mesafede bulunuyor. Genel anlamda orta gelir grubuna ev sahipliği yapan Esenyurt’taki satılık daire fiyatları, binanın konumuna, kat sayısına, manzarasına ve içerdiği teknik özelliklerine göre değişim gösteriyor.
 

Son zamanlarda internet üzerinden yapılan, İstanbul satılık daire araştırmalarında Esenyurt’un ismi öncelik kazanıyor. Çünkü kurumsal inşaat firmaları bölgeye yatırım yapıyor. İstanbul’un nüfusu sürekli artış gösteren ilçelerinden olan Esenyurt, konut sektöründe ortaya çıkan yeni yatırım fırsatlarıyla da gelişim göstermeye devam ediyor. Peki Esenyurt’ta ev almak isteyenler; bölgenin yaşam ve ulaşım koşulları nasıl? Esenyurt konut projeleri ve satılık daire fiyatları neler? Gelin yakından bakalım…

 

Esenyurt’ta Yaşam

Farklı etnik kökenlerden gelen insanların yaşadığı ilçe, yaklaşık 800 bin kişilik bir nüfusa sahip. İlçede orta ve genç yaş grubu çoğunlukta bulunuyor. Bölgede daire satış ve kiralama bedelleri sürekli olarak artış gösteriyor. Sosyo- kültürel açıdan zengin bir yapıya sahip olan Esenyurt’taçok sayıda kültür merkezi bulunuyor. Tarihi yapısı zengin olan bölge, kozmopolit yapısıyla farklı kültürden insanlara ev sahipliği yapıyor. Esenyurt, pek çok ihtiyaca cevap veren alışveriş merkezleri açısından da zengin bir bölge olarak karşımıza çıkıyor. Bölgede markalı konut projelerinin yaptıkları alışveriş merkezleri bulunuyor.

 

Esenyurt’ta Ulaşım ve Sağlık Hizmetleri

Yeni yerleşim bölgesi olduğu için ulaşım olanakları da elverişli. TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu bağlantı yollarına yakın konumundan dolayı çalışanlarca tercih görüyor. Karayolu ulaşımının yanı sıra metrobüse yakın bir konumda yer alması bölgenin cazibesini artırıyor. Ayrıca Esenyurt içerisinde İETT otobüsleri ile farklı ilçelere gitmek mümkün oluyor. Esenyurt sağlık kurumları açısından İstanbul'un en zengin ilçelerinden biri olarak öne çıkıyor. İlçede en çok yoğunluk yaşayan hastane Esenyurt Devlet Hastanesi oluyor. Pek çok özel hastane ve sağlık merkezine ulaşım kolaylığı bulunuyor.

 

Esenyurt Satılık Ev Fiyatları

Son dört yılda yaklaşık yüzde 50 oranında artan ilçe nüfusu ile Esenyurt konut projeleri açısından büyük rağbet görüyor. Kurumsal ve markalaşmış inşaat firmalarının bölgeye olan talepleri çoğalmış durumda. Esenyurt’ta arsa stokunun fazla ve jeolojik yapının uygun olması, bölgede konforlu lüks binaların ve sitelerin yapılmasına imkân sağlıyor.
 

Bu büyük konut projeleri içerilerinde; açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk oyun alanları, yeme-içme birimleri ve sosyal alanlar barındıran, otopark imkânı bulunan, güvenlik sistemleriyle donatılmış siteler şeklinde inşa ediliyor. Bu tarz konforlu binalardaki satılık daire fiyatları diğerlerine oranla daha yüksek seviyelerde seyrediyor.

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre Esenyurt satılık daire fiyatları ortalama 192 bin 785 TL civarında. 100 metrekare genişliğinde ortalama bir dairenin baz alındığı ortalamada minimum fiyatlar 144 bin 589 TL’den başlıyor. Satılık dairelerde maksimum fiyat ise 241 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.. Fakat lüks projelerde yer alan 100 metrekarelik satılık daire fiyatları değişkenlik gösterebiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.