Geçici Görevlendirmelere "Eğitim Uzmanı" kadrosu

Geçici Görevlendirmelere "Eğitim Uzmanı" kadrosu

Geçici Görevlendirmelere "Eğitim Uzmanı" kadrosu

Milli Eğitim Bakanlığında geçici görevlendirmelere kadro verilecek...

Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında yıllardır geçici görevlendirme ile çalışan öğretmenlerin geçici görevlendirme onayları geçtiğimiz aylarda Bakanlık tarafından iptal edilmişti.

MEB Merkez teşkilatında genel müdürlükler bünyesinde çalışan geçici görevlendirme öğretmenlerin , geçici görevlendirmelerinin iptal edilmesinin ardından bir çok bölümde işler neredeyse durma noktasına gelince Bakanlık düğmeye bastı.

MEB Merkez Teşkilatında öncelikle daha önce geçici görevlendirme ile çalışan öğretmenlere öncelik verilmek üzere , eğitim uzmanı unvanıyla öğretmenler kadroya alınacak.

Eğitim uzmanlığı kadrosu için başvurular ilgili genel müdürlüklere ir dilekçe ve cv ile beraber yapılıyor. İlgili Genel Müdürlüklerin teklifleri üzerine Bakanlık makamı tarafından Eğitim uzmanı kadrolarına atamalar yapılacak.

Eğitim uzmanları için şu anda düşünülen maaş 2100-2200 TL civarında olup ek ders ve ek ödeme verilmeyecek.

Geçtiğimiz hafta Genel Müdürlükler eğitim uzmanlığı için bir çok kişinin teklifini gerçekleştirdi. Bu hafta içerisinde eğitim uzmanlığı kadrosuna atama tekliflerinin tamamlanması bekleniyor.

Geçici görevlendirme öğretmen sayısı 500 civarında iken, bakanlığa alınacak eğitim uzmanı sayısının 100-150 civarında olacağı tahmin ediliyor.

Bu durumda seçimin neye göre yapılacağı kafaları karıştırırken, "torpillilerin" haksız yere kadroları doldurmasından endişe ediliyor.

Turkiyeegitim.com özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.