Genç Memur-Sen'den 100.Yılında Kutul Amare Paneli

Genç Memur-Sen'den 100.Yılında Kutul Amare Paneli

Genç Memur-Sen'in, Kûtu'l Âmare Zaferi haftası kapsamında düzenlediği, "Unutulan Zafer: Kûtu'l Âmare 100. Yılında" konulu panel geniş katılımla yapıldı. Programa İçişleri Bakanı Efkan Ala da katıldı.

Genç Memur-Sen'in, Kûtu'l Âmare Zaferi haftası kapsamında düzenlediği, "Unutulan Zafer: Kûtu'l Âmare 100. Yılında" konulu panel geniş katılımla yapıldı. Programa İçişleri Bakanı Efkan Ala da katıldı.

 

Memur-Sen Konfederasyonu gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen, Kûtu'l Âmare Zaferi haftası kapsamında 81 ilde etkinlikler gerçekleştiriyor. Genç Memur-Sen bu kapsamda Başkent Öğretmenevi'nde "Unutulan Zafer: Kûtu'l Âmare 100. Yılında" konulu panel gerçekleştirdi. Etkinliğe İçişleri Bakanı Efkan Ala, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Hadi Erdoğmuş, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Genel Başkanı Habibe Öçal, Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Emin Şenver ve Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan'ın yanı sıra çok sayıda bürokrat, akademisyen, siyasetçi ve öğrencinin katıldığı panel, yoğun ilgiyle Başkent Öğretmenevi'nde yapıldı.

ALA: ZAFERİN HATIRLANMASINDA EMEĞİ OLANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Programda kısa bir selamlama konuşması yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, gençlere çağrıda bulundu. Ala, "Önünüze barikatlar koyanlar olacak aşmalısınız, çukurlar kazan olacak, kapatmalısınız. Başarısızlığınız için ter dökenler olacak, başarmalı, bu başarı için elinizden gelen gayreti göstermelisiniz" şeklinde konuştu.

Kutu'l Amare, zaferinin geçmişten bugüne unutturulmaya çalışıldığını sözlerine ekleyen Ala, buna izin vermeyeceklerini ifade etti. Zaferi unutmayan ve hatırlanmasına vesile olan Genç Memur-Sen'i tebrik ettiğini söyleyen Ala, "Burada bulunan gençler, bu zaferin bilincinde olan gençlerdir. O yüzden ilk başta sizleri, daha sonra bu etkinliği düzenleyerek farkındalık oluşturan Genç Memur-Sen'i kutluyorum" diye konuştu.


USLU: BU ZAFERİ UNUTTURAMAYACAKLAR

Panelde konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Uslu ise, unutturulmaya çalışılan bir zaferi yeniden hatırlattığı için Genç Memur-Sen'e teşekkür etti. Uslu, "Bugün hepimiz Kut'ül Amare'deki inanışın şahlanışını yaşıyoruz.Tarihin tozlu sayfalarında kaybolan önemli zaferlerimizden birisinin daha gençler eliyle gün yüzüne çıkışına tanıklık ediyoruz. İngilizlerin baskısıyla Kut'ül Amare zaferi ve Kut Bayramı'na yönelik tarihi bilgiler, okullardaki tarih kitaplarından bile silindi. Hatta bazı tarih öğrencileri bile bu zaferi bilmeden/duymadan mezun oldu. Batı’ya rağmen zafer kazananların kahramanlıklarını yok saymaya kalktılar. Ama başaramadılar. Başaramayacaklar" diye konuştu.

KUT'ÜL AMARE, ÜMMETİN ZAFERİDİR

Küresel emperyalizme karşı dik duran gençliğin, tarihine ve ecdadına sahip çıktığını ve şanlı zaferi yad ettiğini sözlerine ekleyen Uslu, gençliğin medeniyet buluşması için sorumluluk aldığını belirtti. Uslu, "Kut'ül Amare Zaferi, Ümmetin zaferidir. Bölge halklarının birleşen yüreklerinin birlikte yazdığı tarihtir. Kut'ül Amare'yi hatırlamak, kim olduğumuz hatırlamaktır. Millet olarak kaybettirilen hafızamızı geri kazandığımızın göstergesidir. Şahadete gülümseyerek gidenlerin peşine düşmek, tarihimizi sansürleyip, sadece bugünümüz üzerinde değil, geçmişimiz üzerinde de egemenlik tesis etmeye çalışanlara büyük bir isyandır" ifadelerini kullandı.

Bu tarihi zaferin, unutturulmaya çalışıldığını kaydeden Uslu, "Onlar istiyor diye biz duracak, unutacak mıyız? Durmayacağız, Kut'ül Amare'de olduğu gibi işgalcilere karşı dik duruş sergileyeceğiz, tarihin ebediyen susturulamayacağı gerçeğiyle onları yüzleştireceğiz" dedi.

BÜYÜK ZAFERİ TEKRARDAN BAYRAM İLAN EDİYORUZ 

Uslu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Osmanlı ordularının büyük bir kahramanlıkla kazandığı bu zafer, Ümmetin ayağa kalktığı zaman kimsenin baş eğdiremeyeceğini gözler önüne seren zaferdir. Kut'ül Amare, kardeşliğin, yiğitliğin ve nice kahramanların unutulmayacak hikâyeleriyle dolu olduğu bir zaferdir. Halil Paşa’nın ilan ettiği ama 1960’larda hafızalarımızdan çıkarılan bu büyük zaferi tekrardan bayram ilan ediyor ve neyi kaybettiğimizi unutmamak üzere hatırlıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızı da göreve çağırıyoruz. Unutturulmak istenen tarih yeniden yazılmalı, derslerde Kut'ül Amare zaferi hak ettiği şekilde anlatılmalı, tarih kitaplarında zafer en iyi şekilde yerini almalıdır."

Uslu sözlerini, tüm şehitlere Rahmet dileyerek noktaladı.

BEYHAN: AMACIMIZ ŞANLI TARİHİMİZİ GENÇLERLE BULUŞTURMAK

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ise, kökü mazi olan şanlı bir ecdadın varisleri olduklarını belirterek, "Millet millet yapan hasletlerden birisi de 'tarihi bilinç'tir" dedi. Bu bağlamda programlar yaptıklarını hatırlatan Beyhan, "Bu programlarımızın amacı tarihin arşivlerine takılıp bir nostaljiyi canlandırmak değildir. Amacımız, tarihimizin şanlı sayfalarını, ecdadın zafer ruhunu, çağın gençliğiyle buluşturup istikbalimizin paradigmasını yeniden kurgulamaktır. Bu şuurla 81 ilde teşkilatlarımız Kutu’l-Amare zaferi etkinlikleri yapmaktadır" diye konuştu.

KUTU'L-AMARE ZAFERİNİ UNUTTURMAYACAĞIZ

Tarihi bir zaferi unutturmaya çalışanları ve bu zaferin hatırlanmasından rahatsız olanları anlamakta güçlük çektiklerini söyleyen Beyhan, "Biz asla milli duruşumuzu değiştirmeden Zafer ruhunu gençlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. 100.yılında olan 'Kutu’l Amâre' zaferini unutmadık, unutturmayacağız. Bir irfan mektebi olarak her zaman hakikat ve gerçeğin peşinde olacağız" şeklinde konuştu.

Okul kitaplarında Kutu'l-Amare zaferinin ve kahramanlarının önemine yer verilmediğini de sözlerine ekleyen Beyhan, "Umarım yeni dönemde tarih kitaplarında hakikat ve gerçeklere yer verilir. Bu talebimizi sorumluluk makamında olan muhataplara iletiyor ve takipçisi olacağımızı belirtiyoruz" dedi.

Açılış konuşmalarından sonra yapılan panelde, Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan, Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Prof. Dr. Hamit Pehlivanlı, konuşmacı olarak panelistlere Kûtu'l Âmare Zaferi hakkında bilgi verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum