Genç Memur-Sen'den Aliya'yı Anlama Konferansı

Genç Memur-Sen'den Aliya'yı Anlama Konferansı

Genç Memur-Sen'den Aliya'yı Anlama Konferansı

Gazeteci-Yazar Bekim Muftareviç, Aliya İzzetbegoviç’in hayatı boyunca Sırpların zulmüne karşı gelerek, mazlum Müslümanların hakkını savunduğunu söyledi. Muftareviç, “Türkiye’de Aliya’yı görmeden ona sahip çıkan, onun izinde giden gençler gördüm, bu beni çok mutlu etti” dedi.

 

Genç Memur-Sen, “Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in Hayatı ve Düşüncesi” adlı bir konferans düzenledi. Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Aliya İzzetbegoviç’in Gençlik Kolları Başkanı Gazeteci-Yazar Bekim Muftareviç katıldı.


 

Değerlerimizden İlham Alıyoruz

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açılışında konuşan Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Aliya İzzetbegoviç’in özgürlük mücadelesine dikkat çekti. Beyhan, Genç Memur-Sen’in bu mücadeleden ilham alan bir örgüt olduğunu, üyelerin gönül coğrafyasının sınırlarla belirlenemeyeceğini belirterek, “Medeniyet dünyamızı inşa eden bilgeler, âlimler bizim değerlerimizdir. Aliya İzzetbegoviç, hem bir bilge hem de bir lider olarak yol göstericimizdir. Bizler, ‘Bir milletin asıl gücü topu, tüfeği, tankı değil, inançlı ve imanlı gençliğidir’ diyen merhum Necmettin Erbakan Hocamızın açtığı yolda gidiyoruz. Biz Genç Memur-Sen olarak medeniyet değerlerimizin derinliğinden ilham alarak, geleceğimizi planlıyoruz” şeklinde konuştu.


28102014-4
 

Örnek Lider

 

Bir selamlama konuşması yapan Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya ise, Aliya İzzetbegoviç’in büyük bir devlet, siyaset adamı olduğunu ifade ederek, “Memur-Sen’in verdiği özgürlük mücadelesi ile Aliya’nın Bosna’da verdiği mücadele aynı kaynaktan çıkan iki ayrı ışıktır. Aliya, sadece Bosna’da değil, Müslümanlar için dünya genelinde mücadele vermiş büyük bir devlet adamıdır. Gençliğimiz, Aliya İzzetbegoviç’i kendine örnek almalıdır” dedi.

 

 

Özgürlük Aşığı Bir Lider

 

Gazeteci-Yazar Bekim Muftareviç, Aliya’nın hayatı boyunca Sırpların zulmüne karşı gelerek, mazlum Müslümanların hakkını savunduğunu, özgürlük mücadelesine önderlik ettiğini kaydederek, Aliya’nın, 1992 bağımsızlık sonrası yaşanan Sırp işgali döneminde de ülkesini kurtarabilmek için büyük çaba harcadığını dile getirdi.

 


 

Biz Güneşin Yanındaydık

 

“Aliya bir güneşti ve biz o güneşin yanındaydık” diyen Muftareviç, şöyle devam etti: “Aliya’ya karşı bir borcum, bildiklerimi sizinle paylaşma zorunluluğum var. Aliya, duruşu ve mücadelesi ile bizim gönlümüzü fetih etmiş bir liderdi. Aliya’yı Aliya yapan en büyük değerlerden birisi Devlet-i Ali Osmaniye’nin çocuğu olmasıdır. Herkese karşı saygılı olan ama bilim için her türlü mücadeleyi veren bir liderdi. Türkiye’ye seyahatlerinde beni şaşırtan olaylarla karşılaştım. İslam medeniyeti tasavvurunun bu topraklarda olduğunu gördüm. Aliya’yı görmeden ona sahip çıkan, onun izinde giden gençler gördüm, bu beni çok mutlu etti. Türkiye’ye çok imreniyorum, Bosna’yı bizden daha çok seviyorsunuz. Aliya, adaletin peşinde olan bir liderdi.”

 


 

Millilik Kavramını Türkiye’den Öğrendik

 

Aliya’nın Türkiye ziyaretinde Milli Görüş geleneği ile tanışarak, milli değerlere sahip çıkmanın önemini kavradığını vurgulayan Muftareviç, “Aliya, rahmetli Erbakan Hoca ile tanıştıktan sonra milli kavramını Bosna’ya taşıdı. Aliya, Türkiye’yi keşfettikten sonra Bosna’daki inanışımızın doğruluğunu anlamıştır. Öyle ki biz her zaman dualarımızda muhakkak Fatih Sultan Mehmet’i zikrederiz. Bu bizim için önemli bir değerdir. Vatanımızın ilk kurtarıcısıdır. Bizim için Yavuz Sultan Selim Han hazretleri de önemli bir değerdi. Mübarek toprakları bize kazandıran büyük bir zattır. Biz bunların ışığında hareket ediyoruz, bundan sonra da etmeliyiz” ifadelerini kullandı.



 

Onun İzinde Yol Alıyoruz

 

Muftareviç, Aliya İzzetbegoviç’in Boşnakların sınırsız güvenine sahip olan bir lider olduğunu belirterek, “Aliya, ilkeleri olan bir adamdı. Halkı hiç kandırmadı. Bilge kral değil, bilge bir şahıstı. Çok mütevazıydı. Kendisinden asla abartılı bahsedilmesini istememiştir. Aliya İzzetbegoviç, bir ömür boyu Hz. Muhammed’in yeryüzündeki izlerini takip etti. Bizler de bu izleri takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Muftareviç, Memur-Sen ve Genç Memur-Sen yöneticilerine, Aliya’nın değerlerine sahip çıktığı için teşekkür ederek, sözlerini tamamladı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.