Gençlerimizin yüzde 28'i resmen kayıp!

Gençlerimizin yüzde 28'i resmen kayıp!

15-29 yaş arasındaki gençlerin yüzde 31'i öğrenci, yüzde 34'ü çalışıyor, yüzde 7'si işsiz... Kalanlar ise ne yapıyor belli değil!.

Oğuzhan Şahin'in haberi
Türkiye'de 15-29 yaş arası gençlerin yüzde 31'i eğitimde, yüzde 34'ü istihdamda, yüzde 7'si işsiz, yüzde 28'i ise ne eğitimde ne de işgücü piyasasında. Bu sebeple hükümet, gençlere yönelik yeni adımlar atıyor.
Aile'den Milli Eğitim'e, Sağlık'tan Adalet Bakanlığı'na kadar farklı bakanlıklar ile yerel yönetimler, üniversiteler ve STK'lar işbirliği yapacak. Öncelikli hedeflerden biri gençleri uyuşturucu bataklığından korumak. En çok genç göçü alan ve veren bölgelerde istihdam problemine odaklanacak olan devlet, gençlik merkezleri ve kampları yaygınlaştıracak; burs imkanlarını artıracak.
Türkiye Ulusal Gençlik Konseyi de aktif hale getirilecek. Ancak bu oluşumun bir yönetmelikle değil, gençlik STK'larınca başlatılan bir insiyatifle kurulması hedefleniyor. Konsey, her kesimden gencin temsil edileceği bir platform olacak. Türkiye'de sıklıkla hak ihlallerine uğrayan gençlik temsilcilerinin sürece katılımı sağlanacak.
AB programlarından da yararlanılarak Gençlik Treni, Seyyah ve Lider Gençlik Kampları ve benzer projelere ağırlık verilecek. Emine Erdoğan'ın himayesinde hazırlanan "Uyuşturucu Bağımlılarını Topluma Kazandırma Eylem Planı (TOKEP)" devreye sokulacak.


Kaynak: TÜRKİYE GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.