Genel Başkan Koncuk'tan 23 Nisan Mesajı

Genel Başkan Koncuk'tan 23 Nisan Mesajı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle aşağıdaki açıklamayı yapmıştır;

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı yakın tarihimizin mihenk taşlarından birini teşkil etmektedir. 23 Nisan, Türk milletinin; bağımsız ve özgür yaşamak, demokratik Cumhuriyet'e sahip olmak, uygar dünyayla bütünleşmek yolundaki kararlılığını ortaya koyduğu bir millî mutabakattır.  

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılması, geleceğimize ışık tutan ve olumsuz şartlarda bizlere umut aşılayan anlamlı ve önemli bir dönüm noktasıdır.

Meclis’in açılması, kurtuluş hareketinin tüm Anadolu coğrafyasına yayılmasında ve tam bağımsız yeni Türk Devleti’nin kurulması sürecinde atılan en önemli adımlardan biridir. Ülkemizin işgal altında bulunduğu bir dönemde oluşturulan Meclis, belli bir kişinin ya da zümrenin tahakkümünü öngören yönetim anlayışı yerine demokratik rejime açılan kapı olmuştur.    

TBMM üyelerinin üstün gayretleriyle büyük uyanışını gerçekleştirerek işgal girişimlerine başkaldıran Türk milleti, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yürüttüğü Kurtuluş Savaşı’yla, tarih önünde büyük bir sınav vermiş, haklılığını tüm dünyaya kanıtlamıştır.

Vatan toprağının her köşesinden temsilcilerinin katılımıyla toplanan Büyük Millet Meclisi, aldığı tarihsel kararlarla, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu tehlikelerin ortadan kaldırılması, vatan coğrafyasında yaşayan toplumumuzun bölünmez bütünlüğümüzün sağlanması ve bağımsızlığımızın kazanılması amacıyla yürütülen çabaları yönlendirmiştir.

Atatürk, “Toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin devamlı şekilde sağlanması ve korunması, ancak tam anlamıyla milli egemenliğin kurulmuş olmasına bağlıdır. Bundan ötürü hürriyetin de, eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası milli egemenliktir” sözüyle, ulusal egemenlik ilkesinin Devlet ve toplum yaşamındaki önemini ortaya koymuştur.

Cumhuriyet, milli egemenlik ilkesinin yaşam bulduğu, vatandaşlarımızın hür iradeleriyle yönetime katıldığı, üstün nitelikli bir yönetim biçimidir. Bu nedenle Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan’ın taşıdığı değer ve anlamlara sahip çıkmak, Meclisimizi ve Cumhuriyetimizi kuranların ülkülerini yaşama geçirmek için var gücümüzle çalışmak, Devletimizin geleceğini karartmak, rejim değişikliği yoluyla ülkemizi bölmek isteyenlere verilecek en güzel cevap olacaktır.  

Milletimizin en değerli varlığı, geleceğimiz çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler. Bu noktada çocuklarımızın kaliteli yaşam imkânlarına kavuşturulmaları, çağın gerektirdiği nitelikte bir eğitim almaları için her türlü fedakârlığı yapmak zorundayız.

Çocuklarımızın yetiştiği ortamda karşılaştığı sevgi ve hoşgörü, yeteneklerinin geliştirilmesine tanınan imkân, sorunlarına sunulan çözüm ve canlı tutulan umutları; geleceğine yön verecek güçte bireyler olarak yetişmelerini sağlayacaktır ki, bu da yalnızca toplum olarak bizlerin değil Devletimizin ve Cumhuriyetimizin geleceği için de son derece önemlidir.

Sevgili Çocuklar,

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin mimarı siz çocuklarımıza verdiği değerin göstergesidir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır.

Tarihin seyrini değiştiren Yüce Türk milletinin mensubu olmanın verdiği gurur ve güvenle, sayısız şehidimizin canları pahasına kurduğu Devletimizin ve Cumhuriyet'in korunması ve yaşatılması, ülkemizin her alanda layık olduğu medeniyet seviyesine ulaşması çabalarına öncülük edeceğinize inancımız sonsuzdur.

Çocuklarımızın, çağın tüm ürünlerinden yararlanarak en iyi biçimde yetişmesi amacıyla gösterilen çabalar, aydınlık yarınlar olarak milletimize dönecektir.

Esareti kabullenmeyen, özgürlüğü ve bağımsızlığı hayatının temel dinamiği olarak kabul eden Türk milletinin geleceği çocuklarımız; yarının gençleri ve büyükleri olarak, binlerce yıllık kadim kültürümüzden alacağınız güç, milletimizin güveni ve büyüklerimizin desteği ile her zaman başarılı olacağınıza yürekten inanıyoruz.

Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, tüm çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza sağlık ve esenlikler diliyorum.

 

İsmail KONCUK

GENEL BAŞKAN 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.