GENEL BAŞKAN: YA EŞİNİ YA İŞİNİ DİYE BİR TERCİH OLAMAZ

GENEL BAŞKAN: YA EŞİNİ YA İŞİNİ DİYE BİR TERCİH OLAMAZ

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın “sözleşmeli öğretmen ya eşini, ya işini tercih edecek” şeklindeki sözleri üzerine twitter’da #neişimineeşimietiketiyle bir kampanya yürüttü.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın “sözleşmeli öğretmen ya eşini, ya işini tercih edecek” şeklindeki sözleri üzerine twitter’da #neişimineeşimietiketiyle bir kampanya yürüttü.

Koncuk; “Sayın Yılmaz, ‘Sözleşmeli öğretmen ya eşini, ya işini tercih edecek’ demiş. Ya siyah ya beyaz dememek lazım, gri renge ne oldu? Bir çözüm olmalı.
Gelin bir hashtag ile cevap verelim. #neişimineeşimi bırakırım ama bu söz Sayın Bakana yakışmadı! #neişimineeşimi bırakırım her ikisini de aşkla seviyorum. Sevgi nedir? Biliyor musunuz?” dedi.

Genel Başkan’ın çağrısı üzerinde #neişimineeşimi etiketine kısa sürede binlerce twit yağdı.

Koncuk twitlerinde şu ifadelere yer verdi: “Sayın Yılmaz ‘Sözleşmeli öğretmen ya eşini, ya işini tercih edecek.’ demiş. Ya siyah ya beyaz dememek lazım, gri renge ne oldu? Bir çözüm olmalı.

Bu sözleşmeli öğretmenlik garabeti bu şekilde devam ettiği sürece, öğretmenlik mesleği kerhen seçilen bir meslek olacaktır.Tarih bunu yazar.

Kim ne derse desin 4+2 yıldan sonra dahi bu sistemde yer değiştirmek çok zor olacaktır. Öğretmenlik artık gençlerin son seçeneği olacaktır.

MEB sözleşmeli öğretmenlerin taleplerine ‘hayırcı’ bir mantıkla yaklaştığı sürece çözüm olmayacak, öğretmen motivasyonu sağlanamayacaktır.

MEB'in sözleşmeli öğretmenlik mantığı, neye mal olursa olsun öğretmeni bulunduğu yerde çakılı olarak tutma üzerinedir. İnsani boyutu sıfır!

MEB'in çakılı kadro mantığı, mesleği istenmeyen bir mesleğe dönüştürmek üzeredir. Geç olmadan siyah beyaz dışında üçüncü bir yol bulunmalıdır.

Sözleşmelilik ucubesi sadece şuan görev yapanları değil, atama bekleyen 450 bin kişiyi ve mesleği seçecek milyonları ilgilendirmektedir.

Bu ucube sistem aşk ile yapılması gereken, peygamberlik mesleği diye tanımladığımız hayati bir mesleği ne hale getirdi? Sorumlular utansın.

Gelin bir hashtag ile cevap verelim #neişimineeşimi bırakırım ama bu söz Sayın Bakana yakışmadı!

#neişimineeşimi bırakırım. Her ikisini de aşkla seviyorum.Sevgi nedir? Biliyor musunuz?

#neişimineeşimi bırakırım. İşim benim alınterim, emeğim, yıllarım. Eşim hayatımın anlamı, yol arkadaşım. Bunu bir de kendi eşinize söyleyiniz!

#neişimineeşimi bırakırım.  Anamın, babamın dişinden tırnağından artırdığı ile okudum, bin bir engeli geçerek alınterimle atandım, çok şükür.

#neişimineeşimi bırakırım. Yandaş mı, buçuk sen mi desem, uyuma bu sözleşmeliler kimin üyesi? Bir kere de yiğit olun diyeceğim ama zor iş!

#neişimineeşimi bırakırım. İş ya da eş diyenleri Anayasa'nın 41. Maddesini okumaya ve anlamaya davet ediyorum.

#neişimineeşimi Ömer Dinçer, öğretmenleri yem bekleyen güvercinlere benzetmişti, Sayın Yılmaz da, ya işini ya eşini diyerek tarihe geçti. Bravo!”

Sosyal medyada yankı bulan kampanyada atılan bazı twitler ise şöyle:

#neişimineeşimi bir empati yap bakalım sayın bakan, çocuğun olsa ne yaparsın.

Cumhurbaşkanı üç çocuk derken, Milli Eğitim Bakanı ya işini ya eşini diyor. Bu ne yaman çelişki !!!

Bütün sözleşmeli öğretmenler dua etsin ki, İsmet Yılmaz’ın bir yakını sözleşmeli öğretmen olarak atansın. Başka türlü halden anlamayacak!

Nasıl vatanımı bırakmayacaksam #neişimineeşimi bırakırım

Sözleşmeli öğretmenlerin Bakana cevabıdır #neişimineeşimi bırakırım. Kusura bakma Sayın Bakan.

MEB Eşini Bırak Diyor Sayın Cumhurbaşkanım. Nasıl tercih yapalım. Ailemizden mi işimizden mi vazgeçelim.

Eşleri birbirinden ayıranın dünyası da ahireti de kötü olur.

Milli Eğitim Bakanı’nın sözleşmeli öğretmenlere ya iş ya eş söylemi bizi derinden yaralamıştır.

Sözleşmeli öğretmenliği siz bırakın ey MEB. Biz ailemize kavuşmak istiyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.