Geylan:"Türkiye Sevdamız, Ekmek İçin Kavgamız"

Geylan:"Türkiye Sevdamız, Ekmek İçin Kavgamız"

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, konfederasyonumuzun 26. Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul Ataşehir Öğretmen evinde...

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, konfederasyonumuzun 26. Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul Ataşehir Öğretmen evinde, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Anadolu Yakası’nda görev yapan Şube Başkanları, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, İş yeri Temsilcilerimiz, teşkilat yöneticilerimiz ve üyelerimiz ile bir araya geldi. 

Yoğun katılımın olduğu geceye MHP İstanbul Milletvekili adayı Mehmet Bülent Karataş ve çok sayıda davetli de iştirak etti.

 

TALİP GEYLAN: BİZİ EN İYİ ANLATAN SLOGAN, “TÜRKİYE SEVDAMIZ, EKMEK İÇİN KAVGAMIZ”

Programın açılışında konuşan  Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, konfederasyonumuzun 26. Kuruluş yıl dönümünün hayırlı ve uğurlu  olmasını temenni ederken, “Türkiye Sevdamız, Ekmek İçin Kavgamız…Bizi en iyi anlatan slogan budur” dedi. Geylan, “Sözlerimin başında dün toprağa verdiğimiz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak istiyorum. Ruhları şad olsun. Ailelerine sabırlar niyaz ediyorum. Biliyoruz ki, onlar mübarek canlarını feda ettikleri için bizler bugün huzur içerisinde yaşayabiliyoruz. Allah onlardan razı olsun.18-24 Haziran tarihi sendikalarımızın ve Türkiye Kamu-Sen’imizin kuruluş yıldönümüdür. Türk memur sendikacılığının kutup yıldızı olan Türkiye Kamu-Sen’ nice 26 yıllar diliyorum. Türkiye Kamu-Sen, Türkiye sevdalılarının hayat verdiği bir sendikadır. Ne diyoruz? TÜRKİYE SEVDAMIZ, EKMEK İÇİN KAVGAMIZ. Sanırım bizi en iyi anlatan sloganımız budur. 

Memleket sevdamızı ekmek kavgamızın önüne koymuşuz. Bizim ilkemiz; önce ülkemiz diyoruz. Türkiye Kamu-Sen mensupları; istiklalimizin sembolü bayrağımızın, şehitler deryası vatanımızın, binlerce yıllık geleneğin ürünü olan devletimizin kıymetini bilen insanlardır. Türkiye Kamu-Sen; milli menfaatler söz konusu olduğunda bütün teferruatları bir yana bırakarak amasız, fakatsız ve koşulsuz şekilde Devletimizin ve milletimizin yanında saf tutan milli bir sivil toplum kuruluşudur. Biz inanıyoruz ki, Türk Devleti, güçlüdür ve eninde sonunda terör alt edilecek, terörist katiller döktükleri kanda boğulacaklardır. Rabbim ordumuza güç versin. Rabbim güvenlik güçlerimizi esirgesin” dedi.

 

TALİP GEYLAN: TÜRKİYE KAMU-SEN SİZLER GİBİ İNANMIŞ YÜREKLERİN ADRESİDİR

“Türkiye Kamu-Sen her şeye rağmen 400 bin üyesiyle dimdik ayaktadır” diyen Genel Sekreterimiz Talip Geylan, “Bunu ancak sizler, sizin gibi cesaret timsali inanmış yürekler başarabilirdi. Sizlerle gurur duyuyoruz” dedi. Geylan, “Bir 15 Mayıs sürecini daha geride bıraktık. Türkiye Kamu-Sen her türlü ötekileştirme, yandaş kayırma, Devletin gücünü de kullanarak sergilenen hasmane tutumlara rağmen gücünü muhafaza etmiş ve 400 bin üyesiyle dimdik ayakta durmayı başarabilmiştir. Hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki, içinden geçtiğimiz şu 16 yıllık süreçte muhatap olunabilecek her türlü olumsuzluğu bizzat yaşadık. Böylesi bir konjonktürde 400 bin üyeye sahip olmak öyle her babayiğidin marifeti değildir. Bunu ancak sizler, sizin gibi cesaret timsali inanmış yürekler başarabilirdi. Sizlerle gurur duyuyoruz. Lütfen siz de kendinizle gurur duyun. Memurumuzu yıllardır yaşadıkları zulümden yine biz kurtaracağız inşallah. Yorulmadan, bıkmadan, usanmadan anlatacağız.” dedi.

 

TALİP GEYLAN: KAMU HAYATINI İŞGAL EDEN ÇETELERİN SONU GELİYOR

“24 Haziran seçimiyle birlikte inşallah sendika görünümü altında kamu hayatını işgal etmiş olan çeteler son bulacak” diyen Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “15 Temmuz ihanet kalkışması herkese göstermiştir ki, bu ülkenin selameti ancak milli birlik ve beraberlikle sağlanacaktı” dedi. Geylan, “Şuna samimiyetle inanıyorum ki, seçimin sonucu ne olursa olsun 25 Haziran sabahı Malum Sen’in sonbaharının başlangıcı olacaktır. 24 Haziran seçimiyle birlikte inşallah sendika görünümü altında kamu hayatını işgal etmiş olan çeteler son bulacak. “Gel seni müdür yapalım, gel seni başhekim yapalım, bize gel kızını taşeron firmada işe sokalım” gibi ahlaksız teklifler son bulacak. Bize üye olmazsan tayinin olmaz, bize üye olmazsan terfi edemezsin, bize üye olmazsan çocuğunu işten çıkarırız şeklindeki ahlaksız tehditler son bulacak! 

Bu ülke kamplaşmadan, ötekileştirmeden, kutuplaşmadan bıktı artık. İşte bir 15 Temmuz tecrübesi yaşadık. Ülkemizi 15 Temmuz felaketine götüren sebeplerden birisi de kamu hayatının bir gruba ihale edilmesi, peşkeş çekilmesi değil miydi? Türkiye’miz artık bunu kaldıramaz. Artık kamuda benden olan olmayan ayrımı, bize biat edenler makbuldür etmeyenler lüzumsuzdur anlayışı ortadan kaldırılmalıdır. 15 Temmuz ihanet kalkışması herkese göstermiştir ki, bu ülkenin selameti ancak milli birlik ve beraberlikle sağlanacaktır. 15 Temmuz gecesinden itibaren milletimiz Devletimizin etrafında tam bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde Devletimizin etrafında saf tutmuştur. Bundan sonra kim ki, bu ruhu sabote edecek tutumlar içerisine girer işte o kripto FETÖ’cünün ta kendisidir.” dedi.

 

TALİP GEYLAN: SÖZLEŞMELİLERE KADRO VE EK GÖSTERGE TALEBİMİZ ELDE EDENE KADAR DEVAM EDECEK

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri​ ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Sözleşmeli çalışanların kadroya alınması ve ek gösterge rakamları konusunda da görüşlerini paylaşarak, “Türkiye Kamu-Sen olarak, sözleşmeli çalışanların kadroya alınması talebiyle topladığımız 30 bini aşkın dilekçe ve imzalarımızı önceki gün Başbakanlık makamına gönderdik. Biz sendika olarak sözleşmeli istihdamı modern kölelik olarak kabul ediyoruz. Kadrolu çalışanlarla aynı işi yapan ve fakat farklı özlük haklara sahip olan sözleşmeli meslektaşlarımızın bu zulümden kurtarılmasını talep ediyoruz. Mazeret durumu tayin hakkından, terfi ve görevlendirme haklarından mahrum bırakılan sözleşmeli çalışanların bir an önce kadroya alınması talebimizi gündemde tutuyoruz. Dilerim seçimin hemen akabinde ele alınacak öncelikli konuların başında gelir. 

Bir diğer gündem konumuz da malumunuz olduğu üzere ek gösterge meselesi. İktidar öğretmenlere, hemşirelere, din görevlilerine 3600 ek gösterge hakkı verileceğini taahhüt etti. Yıllardır taleplerimiz arasında olan bu adımı olumlu ancak eksik buluyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak, tüm memurlarımızın ek göstergelerinin 800 puan artırılmasını ve ek gösterge hakkından faydalanamayan çalışanların da ek gösterge verilmesini talep ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.91112

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.