Gökçek: Liderimizin emrine uyarak görevimi bırakıyorum

Gökçek: Liderimizin emrine uyarak görevimi bırakıyorum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın emrine uyarak, görevi bırakıyorum.

Melih Gökçek veda konuşmasına başladı. Gökçek'in konuşması özetle şöyle:

MEYHANE VE MALUM EVLERLE DOLMUŞTU

"Değerli arkadaşlar, ben Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olalı 23 yıl oldu. Elhamdülillah 5 dönemdir Ankara'ya hizmet etmeye çalışıyorum. Bir muhasebe olması ve bir yönüyle 23.5 yılın hesabını verme adına neler yaptığımı anlatmak istiyorum. 1994 yılında Ankara'nın adı Bozkır Ankara'ydı. Meyhane ve malum evlerle dolmuştu.

ANKARA-İSTANBUL CAMİ KARŞILAŞTIRMASI YAPTI

İstanbul'da 4 bin 640 kişiye bir cami düşerken, Ankara'da bu bin kusura inmiştir. Artık Ankara'nın adı mabetsiz şehir değil, inanç şehridir. Ankara, metroyu bizimle tanıdı. Teleferikle bizim sayemizde tanıştı. Yollarımızı genişlettik. 312 tane köprü, alt ve üst geçit yaptık. Kesintisiz trafik akışını Türkiye'ye biz öğrettik. 139 tane yaya üst geçidi yaptık. 1994 yılında hatırlar mısınız Ankara'da trafikte 394 kişi vardı, trafikten geçilmiyordu. Şimdi 7 kat arttı araç sayısını, trafik hani nerede?"

YEŞİL ANKARA

Ankara'da 146 tane yeni bulvar açtık. 7 bin 255 kilometre yeni yol açmışız. Bölünmüş yolları yapıp trafik kazalarını önledik. Kentimize 5 giriş yaptık. Biz belediye başkanlığımıza geldiğimizde hava kirliliğinde kuşlar ağaçtan dökülürdü. Havayı temizledik.Toplam 15 bin 315 kilometre altyapı yapmışız. Bizden önce musluklardan çamur akardı. Biz geldiğimizde Mamak ve Çankaya çöp kokusundan geçilmezdi. Çöp bertaraf tesislerini kurduk. Bozkır Ankara'nın adı artık Yeşil Ankara."

AK Parti döneminde tanışmıştır.

AK Parti yüzlerce proje geliştirmiştir. Yaşlı engelli, gazi, gibi toplumun pek çok kesimine yardımcı olmuştur. Bu konuda liderimiz Erdoğan'ın hakkı inkar edilemez.

Böyle bir siyasal iktidara belediyeler olaraka yukarıda saydığım hizmetlerle katkıda bulunmaya çalıştık.

AK Parti Merkez yönetimi ve Genel Başkanım Erdoğan tarafından istifam istenmiştir. Bunu muhalefet, benim direneceğimi düşünüp, olayı kaşımıştır. Bu kadar sessiz kalışımın nedeni, ben bir dava ahlakından geliyorum, benim davamda nefse uymak yoktur,.

Benim davamda liderin emirlerinie uymak vardır. Şimdi bunları gerçekleştiren bir iktidar ve lider var, bu lider Erdoğandır. Bizler bugünü inşa ederken o gün liderimiz benim belediye başkanlığı yaparak katkı sağlamamı düşündü, bugün ise, istifa ederek katkı sağlamamı istiyor. Ben istifa etmeyerek partimin oy kabına neden olamam. Başarısızı , yorgun olduğumu düşündüğüm için değil, sadece ve sadece ülkemi lider ülke yapacağına inandığım Erdoğan'ın talebini yerine getiriyorum. .

İstifa etmeyerek zarar vermek istemedim

Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın emrine uyarak, görevi bırakıyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.