Görevde yükselme sınavını sendikalar takip etmeli

Görevde yükselme sınavını sendikalar takip etmeli

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda kurumda, memurlar görevde yükselme sınavı açılmasını beklemektedir

 

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere çok sayıda kurumda, memurlar görevde yükselme sınavı açılmasını beklemektedir. Kurumları görevde yükselme sınavı açmaya zorlayan bir Başbakanlık Genelgesi bulunmaktadır. Ancak bu genelgeye gerekli dikkat gösterilmemektedir. Bu ihmalin sendikalarca şikayete konu edilmesi uygun olacaktır.
 
3 Temmuz 2009 tarihinde yayımlanan 2009/12 sayılı Başbakanlık Genelgesinin 2 nolu maddesi şu şekildedir:
 
"Hizmet gerekleri, personel ve kadro planlaması ile liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde kurumların görevde yükselme yönetmelikleri kapsamına giren kadrolara atama ihtiyacının doğması halinde, gereken en kısa sürede görevde yükselme mahiyetinde atama prosedürü uygulanacaktır."
Ancak, kurumlar bu Başbakanlık Genelgesine rağmen, görevde yükselme sınavlarının açılması konusunda gerekli hassasiyeti göstermemektedirler. Bir hizmet ihtiyacı oluşmasına rağmen, bu hizmet ihtiyacı ya KPSS ya da nakil yoluyla giderilmekte, görevde yükselme hiç düşünülmemektedir.
 
Başbakanlık Genelgesine aykırı bu durumların en azından Başbakanlığa şikayet edilerek, konunun Başbakanlık Teftiş Kuruluna gelmesi sağlanabilir. Hizmet kolunda yetkili sendikalar, muhtemelen kurumlar ile yakın ilişkilerinden dolayı bu yola başvurmak istememektedir. Ancak, memurlar da, kendi haklarını koruması amacıyla sendikaya üye olmuştur. Sendikaların, kurumları uyarması ve gereğinin yapılmaması halinde, Başbakanlık Genelgesine aykırı bu durumu bir dilekçe Başbakanlık Teftiş Kuruluna aktarması gerekmektedir.
 
Memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.