Görevde yükselme ve yedek adaylar

Görevde yükselme ve yedek adaylar

Görevde yükselme işlemlerinde yedek olarak belirlenen adayların atanması zorunlu mudur?

Görevde yükselmede iki ana yönetmelik bulunmaktadır.
1- Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan ve tüm kurumların çıkaracağı kurumsal düzeydeki yönetmeliklerin çerçevesini belirleyen "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik"
2- Kurumsal düzeydeki yönetmelikler

NE KADAR YEDEK ADAY BELİRLENEBİLİR

Genel çerçeve yönetmeliğin 12/B maddesine göre, kamu kurumlarının görevde yükselme işlemlerinin sonuçlandırırken, asıl aday sayısı kadar yedek belirlemesi mümkündür. İlgili düzenleme şu şekildedir: Görevde yükselme sınavında başarılı olmalarına rağmen, ilan edilen kadro veya pozisyon sayısı nedeniyle ataması yapılamayacak personelden en fazla asıl aday sayısı kadar personel, kurumlarca ihtiyaç duyulması halinde başarı sıralaması listesinde yedek olarak belirlenebilir.

6 AY İÇİNDE YEDEK ATANABİLİR

Genel çerçeve yönetmeliğe göre, yedekler, başarı listelerinin ilanından itibaren en fazla 6 ay içerisindeki boşalmalar durumunda atanabilir.

SADECE DUYURUDA YER ALAN VE SONRADAN BOŞALAN KADROLARA YEDEK ADAY ATANABİLİR

Kamu kurumları boş kadrolardan herhangi birine değil, sadece görevde yükselme için ilana çıktıkları duyuruda yer alan ve sonradan boşalan kadrolara yedek aday ataması yapılabilir. Yönetmeliğin 12/C maddesi şu şekildedir:
Duyurulan kadro veya pozisyonlardan;
a) Atanma şartlarını taşımadıkları için sınavların geçersiz sayılması veya bu sebeple atamaların iptal edilmesi, atanılan göreve geçerli bir mazeret olmaksızın süresi içinde başlanmaması ya da atanma hakkından vazgeçilmesi.
b) Emeklilik, ölüm memurluktan çekilme veya çıkarılma, başka unvanlı kadro veya pozisyonlara ya da başka bir kuruma naklen atanma.
sebepleriyle boş kalan veya boşalanlara, başarı sıralamasının kesinleştiği tarihten itibaren altı aylık süreyi aşmamak üzere aynı unvanlı kadro veya pozisyonlar için yapılacak müteakip sınava ilişkin duyuruya kadar, 12/B maddesine göre kurumlarca belirlenmiş olması halinde yedekler arasından başarı sıralamasına göre atama yapılabilir."

YEDEK ADAYLARI ATAMAK KURUMUN TAKDİRİNDE Mİ?

Yönetmeliğin 12/C maddesinde yedek adayların atanmasıyla ilgili olarak "yedekler arasından başarı sıralamasına göre atama yapılabilir." denmektedir. Yapılabilir ifadesi idareye takdir hakkı veren bir ifadedir. Eğer ifade "yedekler arasından başarı sıralamasına göre atama yapılır." şeklinde olsaydı, idarenin takdir hakkı olmazdı. Ancak bu şekilde olmadığı için, duyuruya çıkılan kadrolarda sonradan boşalma olsa dahi, kamu kurumu üst yöneticisinin yedek aday atamasına karar vermesi gerekmektedir. Ancak memurlar.net olarak burada şu detayı belirtmek istiyoruz. Eğer idare boşalan kadrolara vekaleten atama yapıyorsa burada bir hizmet ihtiyacı olduğu anlamı çıkar. Bu durumda yedek adayın atamasını yapmayan bir kurumun işleminin dava edilmesi halinde davanın kazanılabileceğini düşünüyoruz.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.