Görevl. Şube Müdürleri Ek Ders Çıkmazında

Görevl. Şube Müdürleri Ek Ders Çıkmazında

Görevlendirme Şube Müdürleri Ek Ders Çıkmazında

Bir süredir kamuoyunun gündeminde olan MEB Taşra Teşkilatı Yönetmelik değişikliği ve Taşra Teşkilatı yöneticilerine uygulanması düşünülen "Rotasyon" konusu hala netlik kazanmadı.

Sayın Ömer DİNÇER göreve geldiği ilk günlerde ugulamaya koyduğu "Her türlü görevlendirmelere karşı" tutum etkisini yeni göstermeye başlıyor.

Bakanlık görevlendirmelerinin yenilenmemesi durumunda iller tarafından "Valilik Onayı" çözümü bulunmuştu. Ancak kamuoyu tarafından gösterilen tepkiler sonucunda valilik görevlendirmeleri de zora girmişti.

Şu anda taşra teşkilatında bir taraftan "rotasyon" tartışılırken, diğer taraftan valilik görevlendirmeleri biten şube müdürlerinin görevlendirme sorunu ortaya çıkmış gözüküyor.

Çözüm olarak "Kaymakamlık görevlendirmeleri" gündeme gelmiş durumda. Ancak buradaki esas sorun, yapılan / yapılacak kaymakamlık görevlendirmeleri ile şube müdürü olarak görevlendirilen eğitimcilere ek ödeme / ek ders verilememesi. Bu durumda pek çok eğitimci mağdur olmuştur / olacaktır.

Burada iki sorun karşımıza çıkıyor.

1. Bakanlık ve Valilik tarafından yapılması uygun görülmeyen görevlendirmelerin hangi gerekçe ile kaymakamlıklarca yapılacağı sorunudur. Çünkü bu tür görevlendirmelerin pek çoğu "şube müdürlüğü kadrosu" bulunmamasına rağmen yapılmaktadır. Örneğin 5 şube müdürü kadrosu bulunan bir ilçede 11-12 şube müdürü görev yapmaktadır.

2. Diyelim ki mevcut görevlendirme şube müdürleri kaymakamlık görevlendirmesi kabul etti. Bu sefer ücret ile ilgili olarak önemli bir hakkaybına uğrayacaklardır. Ek ders / ek ödeme alamayan şube müdürleri "kuru maaşa" talim etmek zorunda kalacaklardır.

Burada çözüm, taşra teşkilatı yönetmelik değişikliğini bir an evvel yaparak, kariyer ve liyakat ilkeleri içerisinde yönetici atamak, görevlendirme işine artık bir son vermektir.

Teoman Yalçın / TurkiyeEgitim.Com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum