Gözde Okulların Atamalarını Bakan Avcı Yapacak

Gözde Okulların Atamalarını Bakan Avcı Yapacak

Türkiye'nin en gözde okullarına müdür ve öğretmen atamaları doğrudan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yapılacak.

Türkiye'nin en yüksek puanlı okullarına öğretmen ve müdür atamaları "yönetmelikler" dışına çıkarıldı. Bu okullara müdür ve öğretmen atamaları doğrudan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yapılacak. Yani Türkiye'nin en yüksek puanlı, en gözde okullarına sınavsız öğretmen ve müdürler atanabilecek.

Bir süredir MEB'in gündeminde bazı okulları atama sisteminin dışına çıkarmasına izin verecek "Proje Okullar" çalışması var. Bununla ilgili yasal düzenleme de zaten geçtiğimiz mart ayında yapıldı ve bakanlığa "kendi seçtiği" okulları "Proje Okulları" ilan etme yetkisi verildi. Bakanlık da önce hemen tümü meslek ve imam hatip lisesi olan yaklaşık 170 okulu seçti.

Ancak bu liste geçtiğimiz günlerde iptal edildi ve yenisi hazırlandı. Bu kez listeye Türkiye'nin en önemli Anadolu ve fen liselerinin de aralarında yer aldığı okullar girdi. Geçtiğimiz 7 Ocak tarihinde MEB'in, tüm illere gönderdiği yazıda artık bu okulların "Proje Okul" olduğu, tüm öğretmen ve yöneticilerinin de "bakan" tarafından atanacağı belirtildi.

İşte şu ana kadar "Proje Okul" ilan edilen Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinden bazıları şöyle:

Kabataş Erkek, Kadıköy Anadolu, Cağaloğlu Anadolu, Vefa Lisesi, Çapa Fen, Bahçelievler Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler, Kadıköy Atatürk Fen, Hüseyin Avni Sözen, Avni Akyol Güzel Sanatlar, Türkiye Futbol Federasyonu Meral-Celal Aras Spor, Ankara Çankaya Atatürk, Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu, İzmir Cihat Kora, Bornova Anadolu, İlkadım Samsun Anadolu, Konya Meram Anadolu, Diyarbakır Yenişehir Anadolu ve Cumhuriyet Fen, Seyhan Adana Fen, Bursa Nilüfer Tofaş, Palandöken Erzurum İbrahim Hakkı Fen, Gaziantep Şehit Kamil Vehbi Dinçerler Fen, Kayseri Melikgazi Fen, Yeşilyurt Malatya Fen, Antalya Erünal Sosyal Bilimler, Aydın Sosyal Bilimler, Bursa Osmangazi BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler, Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler.

Haber Türk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.