Gündoğdu, Azeri Akademisyenlerle Buluştu

Gündoğdu, Azeri Akademisyenlerle Buluştu

Gündoğdu, Azeri Akademisyenlerle Buluştu

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Azerbaycan’ın çeşitli üniversitelerinden Türkiye’ye gelen rektör ve rektör yardımcıları ile bir araya geldi. Toplantıda karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi noktasında istişarelerde bulunuldu.

 

Görüşmede, Azerbaycan ile Türkiye arasında gelişen kardeşlik hukukuna değinen Gündoğdu, “Ülke olarak ticari, ekonomik ve kültürel konularda birçok ortak anlaşma gerçekleşmesi bizi mutlu ediyor. Eğitim ve bilimsel alanlarda yapılan iş birlikleri de bizim için çok önemlidir. Türkiye ve Azerbaycan üniversitelerinin daha çok ilişki içinde olmasını istiyoruz. Yabancı uyruklu öğrenci sayısının her geçen gün arttığı ülkemizde, öğrenciler gönül rahatlığıyla eğitimlerini sürdürmektedir” dedi.



 

Memur-Sen’in demokratikleşmeden eğitime, özgürlüklerden insan haklarına kadar her alanda demokratik hakların çoğalmasına, yasakların kalkmasına katkı yaptığını kaydeden Gündoğdu, şunları söyledi:

 

“Emeğimizin ve ekmeğimizin tadı, medeniyetimizin bekası ancak kadim kardeşliğimizle mümkündür. Memur-Sen’e kardeşlik hukuku noktasından bakıldığında, Türkiye’nin model sivil toplum kuruluşudur. Memur-Sen, sivil toplum kuruluşu olmasının ötesinde bir iyilik hareketidir.”

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Türkiye’de okuyan öğrencilerin durumu hakkında Gündoğdu’ya bilgi verdi.



 

Türkiye’yi kardeş ülke olarak gördüklerini belirten Nesibova, “Kardeşlik hukukunu çok daha ileri götürmek istiyoruz” şeklinde konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.