Gündoğdu: Bakan Dinçer’in öğretmeni sevmeyen tarzı bize engel olamayacak

Gündoğdu: Bakan Dinçer’in öğretmeni sevmeyen tarzı bize engel olamayacak

Gündoğdu: Bakan Dinçer’in öğretmeni sevmeyen tarzı bize engel olamayacak

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 4+4+4 kademeli eğitim sisteminin halkın kendi çocuklarının geleceğine kendisinin karar vermesi olduğunu söyledi. Gündoğdu, “ Ömer Dinçer’in eksiklikleri de onun üslup yanlışları da, onun öğretmeni sevmeyen tarzı da bu sisteme destek vermememize asla engele olmayacaktır.” dedi.

 

Ahmet Gündoğdu, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 2 Nolu Üniversite Şubesi’nin 1. Olağan Kongresi'ne katıldı. Afyonkarahisar Şubesi’nin Olağan Genel Kurul toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni eğitim sistemine bütün olumsuzluklara rağmen destek vermeye devam ettiklerini belirten Gündoğdu, 28 Şubat sürecini yaşatan kirli aktörlerin ve onların çarklarına su taşıyan sözde sendikacıların düştüğü rezil duruma düşmeyeceklerini kaydetti.

Bunun yerine milli eğitim şurasında alınan kararlara uymayı, bunların yol haritası olmasını önemseyen bir örgüt olmaya devam edeceklerini belirten Gündoğdu, “28 Şubat’ta sürecin kat sayı engellini getirenler 8 yıllık eğitimi dayatanlar eğitimde kalite istediği için top yekün Anadolu insanından rahatsız duydukları için derin devletin maşası olarak bunu dayatmışlardı.” dedi.

Bazı sendika temsilcilerine, sivil toplum örgütü temsilcilerine ve bazı siyasi partilere seslendiğini söyleyen Gündoğdu, “Ergenekon'un, Jitem'in, PKK’nın KCK’nın gölgesinden çıkın, bu milletin yanına gelin. BDP’ye sesleniyorum; ya dağdaki akrabanın yanına çık teröristliğini teröristle birlikte devam ettir ya da millet iradesinin temsilcisi olacaksan terörü lanetleyerek Meclis'e gel. Hem dağda, hem mecliste olunamaz. Hem teröristin yanında, hem milletin yanında olunmaz. Buradan 74 milyona çağrıda bulunuyorum bizim birliğimizi kimse bozamaz.” diye konuştu.

Gündoğdu, ülkemiz çok hareketli, hararetli günleri yaşadığını, hem bulunduğu yeri hem de yöneldiği açılımların bunu gerektirdiğini ifade etti. Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dostlar bu açılımlardan memnun düşmanlar da bunu engellemek için gerek içerde gerekse hareket halindedir. Biz 1992 yılında çıktığımız bu yolda ekmeğin de özgürlüğün mücadelesini birlikte vermek için hareket ettik ve ilk düğmeyi böyle düğmeledik.”

"IMF’YE BORÇ VERME KISMINA İTİRAZ EDİYORUM"

 

Son günlerde söylenen “IMF’ye borç veriyoruz.” sözüne itirazı olduğunu vurgulayan Gündoğdu, “Ben IMF’ye borç vermek kısmına itiraz ediyorum. Biz IMF’ye borç verecek hale gelmişsek önce öğretmen ve öğretim elemanına sonra bütün memurlar ve emeklilerle borcumuzu ödememiz lazım. Ondan sonra IMF’ye bakmamız lazım. Evde kendi başını bağlayamayanların, ya da başı eksik bağlayanların düğünde gelin başı bağlaması anlamsızdır. Maliyet Bakanımız Mehmet Şimşek’in ifadesiyle, 'Türkiye ayak bağlarından, faizlerden kurtuluyor, ekmeği büyüyor, özgürlüleri genişliyor. IMF’yi kovar hale gelmişiz, IMF bize muhtaç hale gelmiş.' Ancak, IMF’den önce bu ülkenin büyümesinden hala hak etiği refah payını alamayan memuru ve işsizi emekliyi daha önemli bir şekilde dikkate alma mecburiyetimiz var." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum