Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen Kütahya Toplantısı’na Katıldı

Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen Kütahya Toplantısı’na Katıldı

Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen Kütahya İl Divan Toplantısı’na Katıldı

 

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi il divan toplantısı, Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Şube ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Burada konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendikacılığı; genelde milletin milli ve manevi değerlerini korumak, hak ve özgürlükleri genişletmek, özelde ise çalışanların sosyal ve özlük menfaatlerini korumak, geliştirmek amacıyla yürüttüklerini söyledi.

12 Eylül referandumuyla darbe anayasasının birçok maddesinden kurtulmamıza rağmen, 1982 model bir kılık-kıyafet yönetmeliğinin aşılamaması sebebiyle, ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyası düzenlediklerini hatırlatan Gündoğdu, toplanan imzaları, gereği yapılmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e verdiklerini belirtti. Bu imzaların her birinin bir dilekçe hükmünde olduğunu ifade eden Gündoğdu, hükümetten bu talebin gereğini yerine getirmesini beklediklerini kaydetti.

Yönetmeliğinizi de Alın Gidin

“Demokratikleşme konusunda 2010’daki 12 Eylül referandumu bir milattır” diyen Gündoğdu, “O güne kadar devletin milleti olarak dikkate alınan, 10 yılda bir haddi bildirilen millet olgusu, referandumla milletin devletine dönmüştür. Darbeciler artık milletin nezdinde itibar sahibi değildir. Milleti, ‘göbeğini kaşıyan adamlar’ ilan etme hadsizliğini terk etmek zorunda kalmıştır. Ama millete dönen bu sisteme uygun Anayasa ve bazı yasal değişiklikler yapılmış olmasına rağmen hala çağdışı bir yönetmelikle kılık ve kıyafetimize karışılıyor. Bu darbe ürünü yönetmeliğin kaldırılması için başlattığımız kampanyada topladığımız ve hükümete teslim ettiğimiz imzalar artık birer dilekçe hükmündedir. Şimdi 82 model yönetmeliği getiren darbecilere, ‘Yönetmeliğinizi de alın gidin’ deme zamanıdır” şeklinde konuştu.

Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü olan 18 Mart itibarıyla sivil itaatsizlik göstererek serbest kıyafet ile işyerlerine gitme kararı aldıklarını dile getiren Gündoğdu, eylemlilik sürecinin, kılık-kıyafet serbestliğinin önündeki engeller kaldırılıncaya kadar devam edeceğini vurguladı.

 

Eğitimin Özgür Bireyler Yetiştirmesinin Önündeki Engeller Kaldırılmalıdır

Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin, eğitimin özgür bireyler yetiştirmesinin önündeki engeller olduğunu kaydeden Gündoğdu, şöyle konuştu:

“Eğitimde dört dörtlük eğitime Milli Eğitim şurasında öncülük yapmıştık. Milli Güvelik Kurulu kararlarının dayatıldığı tek tip insan yetiştirmeden, halkın tercihlerinin dikkate alındığı, özgür bireyin yol haritasını çizen dört dörtlük bir eğitim sistemine geçtik. Ancak bu sisteme geçişteki üslup, tarz, öğretmene, eğitim çalışanına, bakış arızalarının getirdiği kahırlı dönemde, 21 yıllık tarihimizde ilk defa iş bırakma eylemi yaptık. Genel merkez olarak bizler, şubeler olarak da sizler ‘kuruş mu, duruş mu’ sorusunu sorduğumuzda, hep beraber duruşu seçtik. Bunun için ayrıca teşekkür etmek istiyorum.”

Uçan: Başarımız Kimse Gölgeleyemez

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan ise, zor ve meşakkatli birçok engelle karşılaşmalarına rağmen örgütlenme yolunda çok yol kat ettiklerini belirtti. Sendikal mücadele sürecinde birçok engel ve karalamayla karşılaştıklarını ifade eden Uçan, güneşin balçıkla sıvanamayacağı gibi, kendi başarılarını da kimsenin gölgeleyemeyeceğini kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.