GÜNDOĞDU, SAKARYA ŞUBE BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

GÜNDOĞDU, SAKARYA ŞUBE BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

GÜNDOĞDU, SAKARYA ŞUBE BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Toplantıya Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Ulaştırma Memur-Sen Genel Sekreteri Ahmet Arslantaş, Ulaştırma Memur-Sen Genel Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Fatih Korukluoğlu da katıldı. 

Gündoğdu, 4+4+4 eğitim modelini pedagojik bulmayan ve eleştirenlere 28 Şubat’ta nerede olduklarını sormak gerektiğini, MGK kararıyla eğitim sistemi belirlemenin ne kadar bilimsel olduğuna da bu kitlenin cevap vermesi gerektiğini söyledi. 

Türkiye’nin temel sorununun anayasa olduğunu söyleyen Gündoğdu, “İnsanı merkeze alan, milletini tanımlayan değil, tanıyan bir anayasa ve devlet anlayışına ihtiyacımız var. Gerektiğinde dövülecek millet tanımı yerine, tanınacak ve onuruna öncelik verilecek bir anayasaya ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. 

Toplu sözleşme sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Gündoğdu, yasa tasarısının şu anda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda olduğunu, yasada yer alması gereken hususlar için yoğun bir çaba içinde olduklarını kaydetti. Hizmet kolu toplu sözleşmesinin taslakta olmasına karşın, Bakanlar Kurulu’nca tasarıdan çıkarıldığını, yoğun çalışmaları sonucu alt komisyonda bunun tekrar tasarıya eklendiği bilgisini veren Gündoğdu, dayanışma aidatı, toplu sözleşmenin süresi, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun yapısı gibi hususların da üzerinde çalıştıkları hususlar olduğunu ifade etti. 

Açılış konuşmasını Memur-Sen Sakarya İl Temsilcisi Ahmet Öksüzali’nin yaptığı toplantıda konuşan Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, yetkili olmak için çalıştıklarını, konfederasyona bağlı diğer hizmet kolundaki yönetici ve üyelerin de desteğiyle 2012’de genel yetkili sendika olacaklarını kaydetti. Göreve geldikleri tarihten itibaren yoğun bir çalışma içine girdiklerini söyleyen Can Cankesen, amaçlarının hizmet kollarındaki kamu çalışanlarının sorunlarına çözüm üretmek ve Memur-Sen’in vesayetin deşifresinde verdiği mücadeleye daha gür bir sesle katkı sunmak olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.