Gündoğdu, Yetim Buluşmasında

Gündoğdu, Yetim Buluşmasında

Gündoğdu, Yetim Buluşmasına Katıldı

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen, dünyanın farklı ülkelerinde "Sponsor Aile Sistemi" ile desteklenen yetimler, 6. Uluslararası Çocuk Buluşması’nda bir araya geldi. Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Yetimler, ana babası ölünce değil, onlara bu ümmet sahip çıkmadığı zaman yetim kalırlar” dedi.

 
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen, dünyanın farklı ülkelerinde "Sponsor Aile Sistemi" ile destelenen yetimleri bir araya getiren 6. Uluslararası Çocuk Buluşması Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun katılımı ile İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşti. Programda konuşma yapan Gündoğdu, “Yetimler, ana babası ölünce değil, onlara bu ümmet sahip çıkmadığı zaman yetim kalırlar” diye konuştu.

 

18102014-17


“HİZMETİN EN GÜZELİ ZORDA KALANIN YANINDA OLMAKTIR”
Dünya yetimlerini bir araya getirenleri kutlayan Gündoğdu, yetim çocuklarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Hizmetin en güzeli, en zor durumda olanın yanında olmaktır. En zor durumda olan, yardıma ihtiyacı olan hiç şüphesiz ki anne ve babasız çocuklarımızdır. Yetimlerimiz bize Allah resulünün emaneti. Emanet edenin yüceliği, emaneti koruma sorumluluğumuzu berberinde getiriyor” şeklinde konuştu.


 
“ÜMMET YETİMLERE SAHİP ÇIKMALI”
Dünyada doğal afetler, felaketler, savaşlar ve kazalar sebebiyle çok sayıda acıların yaşandığını, acıların en zor olanını da yetim kalan çocukların çektiğini belirten Gündoğdu, “Doğal felaketlere karşı önlem alabiliriz. Ama savaşlara önlem almak için yeniden büyük Türkiye sorumluluğu önümüzde duruyor. Çocuklara sahip çıkmazsak, uyuşturucu ve organ mafyalarının eline düşerler. Biz bu sorumluluğu yapmazsak, çocuklarımız misyonerlerin tuzağına kapılırlar. Millet olarak, evdeki yangını söndürürüm ama komşudaki yangına karışmam diyemeyiz. Medeniyet davamız buna müsaade etmez. Bizim sorumluluğumuz coğrfai sınırlarla değil, gönül dünyamızın sınırları ile mazlumları kuşatmak zorundadır. Unutmayalım ki yetimler ana babası ölünce değil, onlara bu ümmet sahip çıkmadığı zaman yetim kalırlar.”

 

18102014-12
 
“DÜNYANIN HER YERİNDE MAZLUMLARA EL UZATIYORUZ”
İHH’yı yaptığı çalışmalardan ötürü kutlayan Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, “Dünya mazlumlarına sahip çıkmada var güçleriyle çalışıyorlar. Filistin’den Doğu Türkistan’a, Myanmmar’dan Orta Afrika’ya, Kobani’den Suriye’ye, Mısır’da, Arakan’da, Telafer’de dünya mazlumlarının yanında yer almada destan yazılıyor” dedi.
 
Gündoğdu, yetimlere daha fazla sahip çıkılması için çağrıda bulunarak, “Yetimlere sahip çıkmak, bu8 milletin geleceğine sahip çıkmaktır. Bu kendi dirilişimizdir. Bu yetimlere iyilik değil, kendimize iyiliktir. Kendimize iyilik yapalım” dedi. Gündoğdu, yetimlere sahipsiz olmadıklarının gösterilmesi, koruyup kollanmasının gerektiğini ifade etti.
 
Programın sonunda Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’ya Yemenli küçük bir kız tarafından üzerinde Kur’an-ı Kerim tablo hediye edildi.
 

18102014-14


YILDIRIM: YETİMLER KONUŞACAK BÜYÜKLER DİNLEYECEK
Törende konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, artık yetimlerin konuşacağını, büyüklerin de dinleyeceğini söyledi.
Dünyada 400 milyon yetim olduğunu, bunun her ay 47 binine kendilerinin baktığını belirten Yıldırım, "Programın yayınlandığı ülkelerdeki insanlara da yetim konusunu anlatmaya çalışıyoruz. Bütün kardeşlerime, yetimlere sahip çıkın. Bu yıl sponsorluğunuzla 47 bini 100 bine çıkaralım, hedefimizi böyle yapalım" dedi
 

18102014-16


AKDOĞAN: YETİMLERE SAHİP ÇIKMAK VAZİFEDİR
Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise, yetimlere her zaman yardım edilmesi gerektiğini belirterek, "Bizim inancımızda yetimlik yalnızlığı ve kimsesizliği ifade etmez. Ümmetin evladı olmayı milletin evladı olmayı ifade eder. Yetimlere sahip çıkmak bizim inancımıza göre bir vazifedir. Bazen bize soruyorlar siz neden her yerle bu kadar ilgilisiniz. Neden her yere yardım elinizi uzatıyorsunuz. Bizde cevap olarak bizim ecdadımız böyle yapmıştı. Nereye yardıma gittiysek geçmişte ecdadımızın oraya yardım ettiğini gördük. Biz kimseye sırtımızı dönemeyiz kapılarımızı kapatamayız. Suriye’den 1.5 milyon göçmen geldi. Mağdur ve muhtaç kim varsa onlara sahip çıkmak bizim vazifemizdir. Bazı ülkeler bunu bir sosyal etkinlik olarak görebilir. Bu yardımlar bizim için bir ahlakı duruştur yapmak zorundayız ve inadına yapacağız. İnadına adaleti yüceltmek için mücadele edeceğiz. Bizim yardım kuruluşlarımızın Ortadoğu’ya gidip yardım etmesinden rahatsız oluyorlar. Türkiye’nin Ortadoğu’da etkinlik kazanmasından rahatsızlık duyuyorlar. Biz yardım yaparken petrol var mı altın var mı diye gitmiyoruz. Türkiye’nin etkinlik kazanmasında rahatsızlık duyuyorlar" dedi.

 

18102014-13


BAKAN İSLAM: YETİMLER MÜSLÜMANLARA EMANETTİR
Programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise yetim çocukların Müslümanlara emanet edildiğini ifade ederek, "Yetim çocuklara sahip çıkmak insanlığın en önemli ve temel sorunları arasında yer alıyor. Savaşlar ve doğal afetler en çok çocukları etkiliyor. Resmi rakamlara göre dünya üzerinde 200 milyon gerçekte ise 400 ila 500 milyon arası çocuğun doğal afet savaş ve benzeri sebeplerden yetim kaldığı biliniyor. Kimsesiz çocuklar dilenci fuhuş ve hırsızlık çetelerinin en kolay avları durumdalar.5 milyondan fazla çocuğun Suriye’deki savaştan etkilendiğini biliyoruz. Geçen yıl 260 bin sığınmacı vardı bu sene bu rakam 1.5 milyona ulaşmış vaziyette. Bizi bir araya getiren ortak nokta dünya çocukları için ellerimizi ve kalplerimizi birleştirme arzusu" şeklinde konuştu.

 

18102014-15


BAKAN AVCI’DAN TEŞEKKÜR
Programda, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Her sınıfın bir yetimi var" kampanyasında en fazla yetime destek veren 3 okula teşekkür ederek, plaketlerini verdi. Avcı, organizasyonda emeği geçenlere, öğretmenlere, öğrencilere, onları teşvik edenlere ve İHH'ya da teşekkürlerini sundu.
 
Çok sayıda davetlinin yer aldığı program, 132 ülkede canlı yayımlandı. Programa, Bosna Hersek, Arnavutluk, Moritanya, Somali, Makedonya, Yemen, Suriye, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Pakistan, Sri Lanka ve Tanzanya'dan gelen 75 çocuk katıldı.
 
Bu arada programın yapıldığı salona "Her kalbe bir yetim", "Yetim gülerse dünya güler", "İki cihanda gülmek için siz de bir yetim sevin" yazılı afişler ve Türk bayrağı asıldı.

 

18102014-18

 

18102014-19

 

18102014-20

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.