Gurbetçiler için oy kullanma sistemi değişti

Gurbetçiler için oy kullanma sistemi değişti

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Türkiye’ye daha erken tarihte gelen vatandaşlarımızda giriş çıkış yapmadan gümrük kapılarında oy kullanabilecek”dedi.

10 Ağustos tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için gümrük kapılarında oy verme işlemi Cumartesi günü başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk defa uygulanacak bir uygulama ile yurtdışında yaşayan vatandaşlar, gümrük kapılarında ve bulundukları ülkelerde kurulan sandıklarda oylarını kullanabilecek. Başbakan Yardımcısı İşler, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk defa uygulanacak bu uygulamaya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

GİRİŞ ÇIKIŞ YAPMADAN OYLARINI KULLANABİLİRLER

“Yaz tatili dolayısıyla çok sayıda vatandaşımız 26 Temmuz tarihinden önce Türkiye’ye giriş yaptı. 26 Temmuz tarihinden önce Türkiye’ye giriş yapmış olan vatandaşlarımız kendilerine en yakın gümrük kapısına giderek orada oyunu kullanabilir. Eskiden giriş veya çıkış yaparken oy kullanılabiliyordu. Sistem değişti. Türkiye’de bulunan gurbetçilerimiz giriş-çıkış yapmadan oyunu kullanıp Türkiye’deki iznine devam edebilir. Yozgat'taki gurbetçi Ankara veya Kayseri havalimanı veya Antalya'da tatil yapan vatandaşımız havalimanına giderek oyunu kullanıp tatiline devam edebilir.” Gümrük kapılarında oy kullanma imkanının yanında yurtdışında da sandıkların kurulacağına dikkat çeken İşler, “54 ülkede ve 103 noktada sandıklar kurulacak. Vatandaşlarımız randevu alarak bu sandıklarda oylarını kullanabilecek. Yurtdışında oy kullanma 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Almanya ve Fransa gibi ülkelerde 4 gün süreyle oy kullandırılacak. Bazı ülkelerde ise bir, iki veya üç gün süreyle oy kullandırılacak” ifadelerini kullandı.

 

ENSONHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.