Güven - Aydoğdu Görüşmesinden Önemli Notlar

Güven - Aydoğdu Görüşmesinden Önemli Notlar

MEB'de güncel tespit ve talepler, Genel Başkan Sayın Cansel GÜVEN tarafından, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Sayın Hamza AYDOĞDU ile paylaşılmıştır.

Genel Başkanımız Cansel GÜVEN, Eğitimcilerin Gündemdeki Sorunları İçin Bakanlıktaydı

Yalnızca olağan dönemlerde değil, olağanüstü koşullarda da eğitimin gündemini kovalayan Anadolu Eğitim Sendikası, başta öğretmenler olmak üzere tüm eğitim çalışanlarının özgür ve bağımsız temsilcisi olmaya devam ediyor.

Dönemsel raporları dışında, gündemdeki özel dosya konularını da çözüm önerileriyle birlikte muhatabı olan makamlara zamanında ulaştıran sendikamızın güncel tespit ve talepleri, Genel Başkan Sayın Cansel GÜVEN tarafından, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Sayın Hamza AYDOĞDU ile paylaşılmıştır.

Yapılan görüşmede, dosya konularımızın başında olan öğretmen atamaları/engelli öğretmen atamaları konusunda kontenjan artırımı ve mülakatsız atama taleplerini yineleyen Sayın GÜVEN; Maliye Bakanlığı onayı ve mevcut yönetmelikler doğrultusunda 20 bin+1.500 (engelli) kontenjanın branş dağılımlarıyla en geç bu hafta sonuna kadar ilan edileceğini öngördü. Güven, engelli öğretmenlerin atamasındaki‘’mülakat koşulu’’nun da belirsizliğini koruduğunu ifade etti.

Onlarca yazı, talep, rapor yanı sıra kazandıkları emsal davaların da ışığında, alanına dönmek isteyenler ve 2. Diplomaya dayalı alan değiştirme talebi olan öğretmenlerin durumunu dile getiren Genel Başkanımız GÜVEN;‘’yalnızca öğretmen tatmini ve başarısı değil, kamu yararı için de bu haklı talebin ilk atamalar öncesi yerine getirilebileceğini, beklenen ilk atamaya yetişmese dahi, dönem içinde başlatılıp eğitim yılı sonuna gerçekleşebilecek bir alan değişikliği için çalışmaların sürdüğü anlaşılmıştır’’ dedi.

Sayın Cansel GÜVEN, okul öncesi, sınıf öğretmenleri ve branş öğretmenleri arasındaki ek ders ücretleri adaletsizliği ile nöbet ücreti alamayan özel eğitim öğretmenlerinin maddi hak kayıplarını hatırlatarak, yazılı sendikal taleplerinin maddi konulu olanlarının gerekirse Maliye Bakanlığı istişaresi ile çözülebileceği yönünde önerisini ifade etti.

Genel Başkan tarafından ayrı bir başlık olarak; 15 Temmuz Darbe Girişimi ile tüm kurumlarda olduğu gibi eğitim kurumlarında da gerginliğin, kaygı ve endişenin yoğunlaştığı vurgulandı. Adli ve idari soruşturmaya uğratılmadan KHK ile ihraç edilme işlemlerinin adalet duygusunu sarstığını ifade eden Sayın GÜVEN; bu güne kadar olmasa da bundan sonra bakanlığın kendi personelinin OHAL kapsamında adil değerlendirilmesi için taraf olması gerektiğini vurguladı.

Sendikalı olmanın adeta bir risk gibi algılandığını, kimi idarecilerin de bu kaygıyı istifa ve üyelik noktasında bir baskı unsuru olarak kullandığını ifade eden Güven,  sendika üye sayıların tespit edileceği, toplu sözleşme yapılacağı döneme yaklaşırken görevini kötüye kullanan, personeline mobbing uygulayan kurum müdürleri hakkında iller bazında ve gerekirse bakanlık nezdinde soruşturma talepli işlemler başlatabileceklerini kaydetti.  GÜVEN; Sayın Genel Müdür Aydoğdu’ya bu konuda bu güne kadar sendikamıza karşı sergilediği tarafsızlığa da ayrıca teşekkür etti.

Okulların idari yönden önemli ihtiyacı olan müdür yardımcılığı kadrolarının objektif kriterlerle, puan üstünlüğüne bağlı olarak liyakat esaslı yapılmasını talep eden Sayın Cansel GÜVEN, kamuoyunda konuşulmakta olan “mülakatla atama yapılacağı” iddialarının çalışma barışını şimdiden bozduğuna dikkat çekti.

Aile bütünlüğü başta olmak üzere tüm özür gruplarında il-ilçe emri atamalarının yapılması gerektiğinin de altını çizen Genel Başkan; ilk atamalar öncesinde puan veya kontenjan yetersizliği yüzünden mağdur edilen öğretmenlerle sözleşmeli öğretmenler için yapıcı bir adım atılması gerektiğini söyledi.

BAŞKAN GÜVEN’İN GÖRÜŞME İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMESİ

Görüşme içeriğinde bakanlığımızın öğretmen ilk atamalarında bir hafta içinde duyuruya çıkacağı, müdür yardımcılığı atama yöntemine dair netleşmediği anlaşılmıştır. Önümüzdeki dönem müdür-müdür yardımcılığı atamaları yöntem ve liyakat esaslı olarak sendikamızın takibinde olmaya devam edecektir.

İl içi özür gruplarında özellikle aynı ilçede görev yaptığı halde uzak mesafelerde çalışan eşlerin mağduriyeti de toplantıda dile getirildi. İlçeler bazında çarpıcı örnekler verildi.  Bu soruna ilgiyle yaklaşan Sayın Genel Müdürümüz, soruna dair aldığı notlarla yeni tayin dönemine kadar sorunla bizzat ilgileneceğini belirtti. Kendisine bu konuda teşekkür ediyoruz.

Görüşmede, dile getirilen konular arasında son dönemde sendikamızın yazılı taleplerine de konu olan çeşitli sınavlara yapılan görevlendirmelerdeki adaletsizlik, mesai dışı seminerlerin yarattığı sıkıntılar, özellikle okul öncesi ve sınıf öğretmenlerinin yaşadığı süt izni sorunu, Teknoloji ve Tasarım Kursu için taleplerimiz, norm kadro hesaplamalarındaki ve norm fazlası atamalarındaki hatalar konu edilmiştir. Aynı zamanda yazılı taleplerimizin bulunduğu bu konularda bakanlığımızın yapıcı adımlar atmasını bekliyoruz,  Sorun yaşayan öğretmenlerimiz lehine bu konuları takibe devam edeceğiz.

Eğitimin ve eğitim çalışanlarının genel gündemi hakkında ve her önemli başlıkta yararlı görüş alışverişinde bulunduğumuz Genel Müdür Hamza Aydoğdu’ya ev sahipliği ve sorunlarımıza samimi yaklaşımı için teşekkür ediyoruz.

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum