Güzellik ve Saç Bakım Branşlarıyla Alakalı İSMEK Kursları

Güzellik ve Saç Bakım Branşlarıyla Alakalı İSMEK Kursları

Bir devlet için istihdam en önemli konu başlığıdır. Dolayısıyla insanların istihdam edilebilmesi için öncelikli olarak bir meslek sahibi olması önemlidir. bu gerek el becerilerinin artırılması noktasında gerekse tekniksel konularda.

Bir devlet için istihdam en önemli konu başlığıdır. Dolayısıyla insanların istihdam edilebilmesi için öncelikli olarak bir meslek sahibi olması önemlidir. bu gerek el becerilerinin artırılması noktasında gerekse tekniksel konularda. Bu nedenle de İSMEK çeşitlik isimlerde kurslar düzenliyor. Amaç insanların meslek sahibi edilerek istihdam içerisine katılımlarını sağlamak. Aşağıda İSMEK’in güzellik ve saç bakım branşlarıyla alakalı kurslarından bazılarını sizinle paylaşmak istedik. Bu kurslara ücretsiz olarak kayıt yaptırmanız halinde sizde kolaylıkla iş bulabilecek belki de kendi yerinizi açacak bir zemin hazırlayabilecektir.

1.Cilt Bakım Teknikleri

Cilt bakım teknikleri programında kursiyerlere cildin nasıl temizlenmesi gerektiği, bakım işlemlerinin nasıl olabilecek ve cilt için uygun ürün nasıl seçilebilir bu konu hakkında eğitimler veriliyor. Cilt için önemli bir konu olan hijyen ve sağlık bu kurs sayesinde tam olarak ele alınabilecek.

  • Kurs Programı

Anatomi, fizyoloji, salon hazırlığı ve hijyeni, klasik masaj teknikleri, dekolte ve yüz masajı, cilt bakımı kozmetikleri, cilt temizliği ve bakımı.

Bu programları tamamlayan kursiyerler kuaför ya da güzellik salonlarında çalışabiliyorlar. Kursun eğitim süresi ise 377 saat.

2-055.jpg

2.Cilt Bakımı ve Epilasyon

Cilt bakım ve epilasyon oldukça önemli bir konu dolayısıyla burada nasıl bir şekilde hareket edilmesini öğrendiğiniz de kendi başınıza cilt bakımı yapabilecek bir düzeye gelebiliyorsunuz.

  • Kurs Programı

Kişisel hijyen, salon hazırlığı ve hijyeni, müşteri karşılama ve uğurlama, cilt analizi, dekolte ve yüz masajı, cilt bakım kozmetikleri, cilt temizliği ve bakımı, özel cilt bakımı teknikleri, alternatif yöntemlerle depilasyon, kozmetik ürünlerle depilasyon, elekritik akımları ve epilasyon, ışıklı epilasyon.

Cilt bakımı ve epilasyon kursunu başarıyla tamamladığınız da güzellik salonları, kaplıcalar, SPA ve bakım merkezlerinde çok kolay iş sahibi olabilirsiniz. Kursun süresi ise 521 saattir.

3.El Bakımı

Hijyen için el bakımı oldukça önemlidir. bu nedenle el bakımı konusunda becerilerinizi artırabilmek için bu kursu tercih edebilirsiniz. 

  • Kurs Programı

Konu Başlıkları: Kişisel hazırlık ve hijyen, anatomi, el ve ayak bakımı kozmetikleri, el ve ayak bakımı, klasik masaj teknikleri, manikür-pedikür, takma tırnaklar, tırnak süsleme.

EL bakımı kursunu tamamladığınız da kuaför ve güzellik salonlarında istihdam edilebilirsiniz. Kursun toplam süresi 232 saattir.

4-011.jpg

4.Epilasyon-Depilasyon

Epilasyon ve depilasyon kursunda hijyen kurallarına uygun bir şekilde nasıl epilasyon yapılabileceğini öğreneceksiniz.

  • Kurs Programı

Salon hazırlığı ve hijyeni, saç ve cilt analizi, cilt bakım kozmetikleri, vücut bakımı kozmetikleri, epilasyon.

Epilasyon-Depilasyon kursunu tamamladığınız da güzellik salonları, kaplıcalar, SPA ve bakım merkezlerinde aranan bir eleman olabileceksiniz. Kursun toplam süresi 200 saattir.

5. Fön Teknikleri

Saçlar önemli bir konudur. Özellikle bayanlar saçlarına çok önem verirler. Fakat saçınıza ne kadar doğru bakım ve fön teknikleri uyguladığınızda o kadar sağlıklı olmasını sağlarsınız. Fön teknikleri kursu sayesinde saçlarınıza nasıl davranmanız konusunda bilgiler alabilecek bunun yanı sıra istediğiniz bir kuaför, güzellik ve bakım merkezlerinde çalışabileceksiniz. Kursun toplam süresi ise 80 saattir.

  • Kurs Programı

Salon hazırlığı ve hijyeni, saç ve cilt analizi, saç ve saçlı deri masajı, saç yıkama, saç ayırma, saç bakımı kozmetikleri.

3-034.jpg

6. İleri Kesim Teknikleri

İleri kesim teknikleri programında saç nasıl kesiliyor ve estetik kesimler yapılarak saçların nasıl göze hitap etmesi gerektiğini ve en trend saç kesim modellerini öğreniyorsunuz.

  • Kurs Programı

Hijyen, saç ve cilt analizi, saç yıkama, saç ayırma, saç bakımı kozmetikleri, kesim, hacimli kesim, saça form verebilme, müşteri memnuniyeti

İleri kesim teknikleri kursuna katıldığınız da kuaför salonlarında ve buna benzer yerlerde rahatlıkla çalışabiliyorsunuz. Kursun toplam süresi 120 saattir.

7. Klasik Masaj Teknikleri

Masajın insan hayatında önemi büyüktür. Dolayısıyla masaj yaparak bedene rahatlama yöntemleri uygulayabilirsiniz. Klasik masaj teknikleri kursuna katıldıktan sonra bir SPA,kaplıca ve banyo da çalışabilirsiniz. Kursun eğitim süresi ise 256 saattir.

  • Kurs Programı

Anatomi, fizyoloji, kişisel hazırlık ve hijyen, salon hazırlığı ve hijyeni, müşteri karşılama ve uğurlama, klasik masaj teknikleri, yüz masajı, cilt ve vücut bakımı kozmetikleri, vücut masajı.

8. Kontür Makyajı

Makyaj sanatı hiç bitmeyecek ve eskimeyecek olan mesleklerden. Dolayısıyla alacağınız bir kontür makyajı kursu sayesinde birçok güzellik merkezinde iş bulma ihtimaliniz artmış olacaktır.  Kontür makyajı kursuna katılımda 32 saatlik bir kurs sizi bekliyor olacak kurs programlarında ise aşağıdaki başlıklarda eğitim alacaksınız.

  • Kurs Programı

Nokta ve çizgi, açık, koyu, ışık ve gölge, kişisel hazırlık ve hijyen, kaş-kirpik şekillendirme, makyaj.

9. Makyaj Yapma Teknikleri

Güzelliğin bir diğer adı makyajdır. Makyajsız bir bayan olmaz sözünden hareket edersek. Makyaj yapma teknikleri kursuna gittiğiniz de bayan ya da erkek kuaförlerinde görev alabilirsiniz.  Kursun toplam süresi ise 256 saattir. Kursta aşağıdaki programlar konusunda hazırlanıyorsunuz.

  • Kurs Programı

Nokta ve çizgi, açık, koyu, ışık ve gölge, kişisel hazırlık ve hijyen, müşteri karşılama ve uğurlama, salon hazırlığı ve hijyeni, kaş-kirpik şekillendirme, makyaj.

10. Makyör-Makyöz

Makyör ve Makyözler son dönemlerde en çok aranan meslek grupları içerisinde yer alıyor. Bunun en büyük nedeni bayanların yanı sıra erkeklerinde kendi bakımlarına önem verdiklerinden diyebiliriz. Ancak ii bir makyör ya da makyöz olduğunuz da ciddi paralar kazanabilirsiniz. Bunun içinde İsmek’in 568 saatlik kursuna katılmanız gerekli.

  • Kurs Programı

Nokta ve çizgi, açık-koyu, ışık-gölge, tasarı ilkeleri, renk, doku, strüktür, perspektif, kişisel hazırlık ve hijyen, müşteri karşılama ve uğurlama, saç analizi, salon hazırlığı ve hijyeni, dekolte ve yüz makyajı, kaşkirpik şekillendirme, makyaj, cilt bakım kozmetikleri, ışıklandırma makyajı, fantastik makyaj, tiyatro makyajı.

Kaynak: http://www.ismek.ist/tr/brans_alan.aspx?alanId=17

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.