Hafta sonu hava durumu: Meteoroloji uyardı, bahar yağmurları geliyor!

Hafta sonu hava durumu: Meteoroloji uyardı, bahar yağmurları geliyor!

Hafta sonu hava durumu: Meteoroloji uyardı, bahar yağmurları geliyor!

Hafta sonu hava durumu: Meteoroloji uyardı, bahar yağmurları geliyor!

Meteoroloji hava durumu tahminleri dün öğle saatlerinde güncellendi. Cuma günü ülkenin doğusunda başlayan yağışlar, Pazartesi'ye kadar ülkenin geneline hakim olacak.

Cuma günü ülkemizin doğu bölgeierinde kuvvetli yağış alanları var. Özellikle Doğu Anadolu bölgesinin kuzey kesimlerinde yağışlar zaman zaman kuvettli olabilir. Daha çok öğle saatlerinden sonra başlayıp akşam saatlerinde etkisini kaybeden kısa süreli sağanak yağışlar mevcut. Doğu Anadolunun kuzey kesimlerindeki kuvvetli yağışlara karşı buradaki vatandaşlarımızın dikkatli olmasında fayda var. Zira yüksek rakımlı alanlarda dolu yağışı da görülebilir.

Baktığımızda Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde İç Ege'de, Akdeniz'in iç kesimlerinde ve Karadenizin daha çok iç kesimlerde aralıklı yağmur şeklinde yağışlar var. Yine artvin ve çevresinde bu yağmur geçişlerini göreceğiz.

Yağış alanına yakın illerde çok bulutlu, diğer kesimlerde az bulutlu ve yer yer parçalı bulutlu bir atmosfer söz konusu. Özellikle Karadeniz kıyı kesimleri ve Marmara'da gece ve sabah saatlerinde pus ve sis zaman zaman yoğun görülebilir. Sıcaklıklara baktığımızda yağış alan kesimlerde ve karadeniz kıyılarında mayıs ayı ortalamalarına yakın, diğer alanlarda ortalamanın 4-6 derece üstünde görülecek sıcaklıklar.

Cumartesi günü yağış alanı biraz daha artıyor. Yine özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kuvvetli yağış alanları görebiliriz. Yağışlar İç Anadolu bölgesi genelinde Ege'de, Akdeniz'in iç kesimlerinde, Karadeniz'in iç kesimlerinde, Artvin'de, Kastamonu çevrelerinde aralıklı ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde görülebilir. Sıcaklıklar yağışla birlikte biraz daha azalıyor, mevsim ortalamalarına yaklaşıyor ülke genelinde.

Pazar gününe baktığımızda yağış alanı daha da genişliyor. Yine kuvvetli yağış alanları var. Marmara'nın Güneydoğu kesimlerinde, Kütahya çevrelerinde kuvvetli yağışlar var. Doğu Anadolu bölgesinde, Güneydoğu Anadolu bölgesinde kuvvetli yağış alanları görebiliriz. 50 kilograma yakın yağışlar olabilir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın buna dikkat etmesinde fayda var diyebiliriz.

Haftasonu Ankara hava durumu
Cuma günü çok bulutlu, Cumartesi günü sağanak yağışlı bir atmosfer göreceğiz. Pazar günü gök gürültülü sağanak yağışlar görebiliriz. Ankara'da sıcaklıklar 29 dereceden 21'e kadar düşüyor. Gece sıcaklığı 12-13 derecelerde.

Haftasonu İstanbul hava durumu
İstanbul'da parçalı bulutlu bir atmosfer göreceğiz. Gece ve sabah saatlerinde, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü de dahil olmak üzere sis ve pus görülebilir. Sıcaklığa baktığımızda 24-23 derece civarında İstanbul'da gelecek üç günlük zaman diliminde. Gece sıcaklıklarıysa 13-14 derece arasında değişiyor.

Haftasonu İzmir hava durumu
İzmir'de Cuma ve Cumartesi günü çok bulutlu Pazar günü ise gök gürültülü sağank yağışlar görebiliriz. Sıcaklıklar 30 dereceden 26 dereceye kadar düşecek. Gece sıcaklığıysa 19-20 derece civarında İzmir'de.

Kaynak : Milli Gazete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.