Hafta sonu havalar nasıl olacak?

Hafta sonu havalar nasıl olacak?

Hafta sonu havalar nasıl olacak?, Yağmur yağacak mı? Yağmurlu hava etkisini sürdürecek / Haritalı, Hafta sonu hava durumu

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Kırıkkale, Sivas, Çorum, Tokat, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa'nın kuzeyi ile Erzurum, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, güney ve batı kıyıların yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde, gece saatlerinden itibaren Trakya ile Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Trakya ile doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

hafta sonu hava durumu

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde, gece saatlerinden itibaren Trakya ile Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de güney yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Memurlar.Net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.