Hafta sonu havalar nasıl olacak?-Haritalı

Hafta sonu havalar nasıl olacak?-Haritalı

Hafta sonu havalar nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya ve tahminlere göre hafta sonu yurt genelinde durum ne? Hafta sonu yağışlar devam edecek mi?

Yağışlar hafta sonu ülkemizi terk ediyor, ancak gece ayazları ve soğuk hava iç ve doğu bölgelerimizde etkili olmaya devam edecek.

Genel Durum

Halen yurdumuzun kuzey ve doğu kesimleri soğuk ve yağışlı havanın etkisindedir. Yağışlar; Karadeniz kıyı kesiminde yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kar şeklinde etkili olmaktadır.

Ülkemiz üzerinde etkili olan soğuk ve yağışlı sistemin yağışlarının; yarın (04.12.2015 Cuma) Karadeniz bölgesi ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda etkili olmaya devam edeceği, hafta sonunda ise Doğu Karadeniz kıyı illerinde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor. Sistemin soğuk havasının ise yağışların kesilmesinin ardından yurdumuzun iç ve doğu bölgelerinde kuvvetli gece ayazları ile birlikte önümüzdeki hafta ortasına kadar etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Yurdumuzun bu hafta sonu ve gelecek hafta boyunca kuvvetli bir yüksek basınç merkezinin etkisinde kalacağı beklendiğinden yurdumuzda genellikle yağış beklenmez iken Marmara bölgesi ile ülkemizin iç kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi meydana geleceği tahmin ediliyor.

HAFTA SONU HAVA SICAKLIKLARI

ISTANBUL Parçalı ve az bulutlu 12

 

IZMIR Parçalı ve az bulutlu 14

 

ADANA Parçalı ve az bulutlu 14

 

ANTALYA Az bulutlu ve açık 17

 

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, hafif kar yağışlı 5

 

KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı 3

 

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 7

 

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 6

 

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu -4

 

GAZIANTEP Az bulutlu ve açık 9

    

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.