Hain akademisyenlere karşı 5 bin imza

Hain akademisyenlere karşı 5 bin imza

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' adına 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlığıyla yayınlanan bildiriye, üniversite dünyasından 'karşı' imza kampanyaları da geliyor. 4 grubun başlattığı kampanyalarda toplam imza sayısı 5 bini aştı.

Türkiye için Akademisyenler İnisiyatif Grubu: Kampanyaya yurtiçi ve yurtdışından 170 üniversiteden 2071 akademisyen imza attı. 12 Ocak'ta başlatılan kampanya 16 Ocak'ta sona erdi. Bildiride "Bilinsin istiyoruz ki şu anda Sur'da, Silvan'da, Nusaybin'de, Cizre'de, Silopi'de ve daha pek çok yerde yapılan operasyonlara destek veriyoruz" denildi.

Hür Akademisyenler Derneği (HAKAD): 'Teröre Sessiz Kalmayacağız, Halkın Umutlarını Kazdıkları Terör Çukurlarına Gömenleri Reddediyoruz' başlığı ile 13 Ocak'ta başlayan kampanyaya 1599 akademisyen destek verdi. Bildiride, "PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerini ve destekçilerini lanetlerken; sorunların giderilmesi ve halkın yaralarının sarılması için üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz" ifadesi yer aldı.

Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği: 'Akademisyenler Teröre Karşı' adlı imza kampanyasına 195 akademisyenden destek geldi. 16 Ocak'ta başlayan kampanya devam ediyor.

Akademik Birlik Platformu: 13 Ocak'ta başlayan kampanyaya 98 akademisyen imza attı. Bildiride Türkiye'nin teröre karşı verdiği mücadele desteklendi.

Önder ÖNDEŞ

 
Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.