Hangi cemaat hangi adaya oy verecek?

Hangi cemaat hangi adaya oy verecek?

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kaldı. Türkiye'deki muhafazakar kesimin siyasi tercihlerinde göreceli olarak rol oynayan dini cemaatlerin büyük kısmı 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için

Türkiye, bir seçim sürecine daha muhalefetin kutuplaştırıcı ikliminde gidiyor. 24 Haziran 2018 seçimleri için geri sayım devam ederken sivil toplum kuruluşları ve dini cemaatlerin oylarını verecekleri Cumhurbaşkanı adayları ve parti isimleri de netleşmeye devam ediyor.

Dindar kesimin siyasi tercihlerinde göreceli olarak rol oynayan dini cemaatlerin büyük kısmı 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için oy kullanacak. Ancak bazı cemaatlerin Cumhur İttifakı bileşeni MHP’ye de oy verebileceği kulislerde konuşuluyor.

MENZİL CEMAATİ AK PARTİ DEDİ

Adıyaman başta olmak üzere Semerkand grubu bünyesinde faaliyet gösteren Menzil Cemaati, seçimlere uzun bir zaman kala AK Parti’ye oy vereceklerini ilan etti.

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri öncesi Menzil Cemaati'nden destek açıklaması geldi. Menzil Cemaati'ne yakın Semerkand Vakfı, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Beşir Derneği ve Genç-Kon tarafından gazetelere verilen ilanda, seçimlerde Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verileceği duyuruldu. İlanda “24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı yürütmenin çalışmalarına güç verecek çoğunlukta bir meclis yapısını ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi duyururuz” denildi.                                        

İSKENDER PAŞA DA “CUMHUR İTTİFAKI” DEDİ

Mahmud Esad Coşan’ın Avustralya'da şüpheli bir TIR kazasında vefat etmesi akabinde Nureddin Coşan’ın liderliğini üstlendiği İskender Paşa Cemaati’nin tavrının bütün olarak ‘Cumhur İttifakı’ndan yana oldu. İskenderpaşa Cemaati'nin lideri ​Muharrem Nureddin Coşan imzasıyla referandumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği desteğin devam edeceğini vurgulayarak benzer bir  metinle açıklama yaptı.

Muharrem Nureddin Coşan'ın konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle;

“-Küreselleşme rüzgarı özgürlük, adalet ve hukukun üzerindeki tozlu, kireçlenmiş, kaskatı, adeta perçinlenmiş cürûfu söküp, altındaki cevheri göstermeye başladığı için EVET!

-Hariçten ısmarlama dikilmiş, dikte edilmiş, doğal hareket etmemizi engelleyen kıyafetlere artık sığamadığımız için KAHRAMAN Maraş'ta dokunmuş kıyafete EVET!

- Ağacımıza aşılanmış GDO'lu doktrinler, toprağımıza zerk edilmiş suni kimyasal terkipler daha fazla meyvemizin tadını kaçırmasın, özümüzdeki lezzeti geri kazanalım diye EVET!

-Yozlaşmış, yıpranmış ve bîçâre toplum mühendisleriyle gerçek huzurun formül ve şifrelerini insaniyet adına paylaşalım diye EVET!

-NASA'ya sonsuzluğun keşfinin uzayın dip köşelerinde değil, gönüllerimizin engin deryasında olduğunu haykırmak için EVET!

Ama,

Cümle alem bilsin ki, Nizam Al - Mülk, İmam Gazali, Hoca Ahmed Yesevi,  Mevlana, Hacı Bektaş, Yunus Emre, Hacı Bayram, Hoca Akşemseddin gibi en ulvi, en insani, en milli ve manevi şahsiyetlerin özü ve temsilcisiyiz Biz. Üvey değiliz, Hasan Sabbah hiç değiliz. Onunla anılmak, kıyaslanmak, o taifeye mahsus muameleye maruz kalmak istemeyiz."

ERENKÖY CEMAATİ DE AK PARTİ DİYECEK

Altınoluk Dergisi etrafında toplanan Erenköy Cemaati'ne bağlı Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı da seçimlere ilişkin tutumunu açıkladı. 24 Haziran seçimlerine yönelik bir açıklama yaptı. Vakıftan yapılan açıklamada özetle şu açıklama yapılmıştı:

“Liderliğini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği yönetim, başkanlık sisteminin de devreye girmesiyle güçlenerek yoluna devam etmelidir. Zira bu kadro bugüne kadar:

Vatanın birlik ve bütünlüğünü hakkıyla savunmuş,

Dışa bağımlılığa dur deyip milli ve yerli sanayiye hız vermiş,

Dinine, vatanına, milletine ve tarihine sadık bir nesil yetiştirmenin derdine düşmüş,

Ümmetin mazlumlarının yanında olmuş,

İnsan hak ve hürriyetlerini her alanda genişletmiş,

Kudüs başta olmak üzere ümmetin değerlerini korumaya çalışmış,

Ve haklı olarak ümmetin umudu olmuştur.

Bu umudun devamı için tek yürek halinde bu yürüyüşün yanında olmayı bir borç biliyor, ümmetin ve insanlığın maslahatı için gece gündüz çalışan bu kadroya karşı teşekkür ve dua halinde olduğumuzu kamuoyuna saygıyla arzediyoruz.”

NUR TALEBELERİ DE ‘‘ERDOĞAN’’ DİYOR

Türkiye’nin en fazla kola ayrılan cemaatlerinden Nur Cemaatleri’nin tavırları ise net olarak bilinmiyor. Yeni Asya grubunun seçimlerde Millet ittifakı’nın içinde yer alan DP’ye ve dolayısıyla CHP’ye oy vermesi beklenirken Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermesi bekleniyor.

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi Hüsnü Bayramoğlu, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine dair açıklama yaptı. Bayramoğlu, yaptığı uzunca açıklamadaki “İşte, bir kısmına kısaca temas etmeye çalıştığım bu sebepler muvacehesinde, Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin talebeleri olarak bizler, tıpkı Üstadımız gibi, vatan, millet, Kur’ân, İslâmiyet ve insaniyet namına, Recep Tayyip Erdoğan'ı ve beraberindekileri muhafazayı ve arkasında olduğumuzu bildirmeyi ve onları bu hizmetlerinde desteklemeyi bir vazife biliyoruz” bölümüyle oyunun Erdoğan’a olacağını açıklamıştı.

HAYRAT VAKFI CUMHUR İTTİFAKI DEDİ

Bediüzzaman Said-i Nursi'nin yolundan giden Risale-i Nur cemaatinin kollarından birisi olan Hayrat Vakfı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Hayrat Vakfı, 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlerde Cumhur İttifakını destekleyeceklerini ifade etti.

İSMAİL AĞA CEMAATİ’NDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldı. Vakfın internet sayfasında yer alan açıklamada "İstikrarın teminatı gördüğümüz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını tercih ettiğimizi kardeşlerimiz ve milletimizle paylaşıyoruz" denildi.

SÜLEYMAN EFENDİ CEMAATİ’NİN TAVRI BİLİNMİYOR

Daha önceki seçimlerde Demokrat Parti ve MHP’ye oy veren Süleyman Efendi Cemaati’nin bu seçimlerdeki tavrı bilinmiyor. MHP, Cumhur İttifakı’nda; DP ise bu seçimlerde Millet İttifakı içinde yer alıyor. Ayrıca Cemaate yakınlığıyla bilinen pek çok kişinin geçmiş seçimlerde AK Parti’ye oy verdiği de biliniyor.

Attığı mesajda hükümetin yaptığı çalışmalara dikkat çeken Ali Ramazan Dinç Hocaefendi birlikteliğe ve Hakk’ın tarafı olmaya sevenlerini davet etti.

Yeni Akit

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.