Hangi illerde okullar tatil? 4 Aralık cuma günü kararı

Hangi illerde okullar tatil? 4 Aralık cuma günü kararı

Okullar bugün, 4 Aralık 2015 cuma günü tatil mi sorusuna 6 ilin valiliğinden yanıt geldi.

Yoğun kar yağışı sebebiyle yarın yani 4 Aralık cuma günü okullar tatil misorusuna 6 ilin valiliğinden yanıt geldi.

Şırnak, Rize, Bolu, Siirt, Kastamonu ve Van valiliği yoğun kar yağışı olan bazı ilçelerinde yarın okulları tatil etti.

Türkiye'de 21 ilde yoğun kar yağışı var. Kar yağışı sebebiyle bir çok ilde eğitime ara verilmek zorunda kalındı. Kar yağışı devam ettiği için 4 Aralık cuma günü için bazı illerde okullar tatil edildi. İşte bugün okulların tatil olduğu yerler;

KASTAMONU'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Kastamonu Valiliği Seydiler ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün (4 Aralık 2015) eğitime ara verildi.

SİİRT OKULLAR 4 ARALIK'DA TATİL Mİ?

 

Siirt'in Pervari ilçesinde de önceki geceden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı, devam ediyor. Özellikle Geçittepe bölgesinde kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı, bazı köy yollarının ulaşıma kapandığı öğrenildi. Köy yollarının ulaşıma açılması için İlçe Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekipleri çalışmalara başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise kar yağışı nedeniyle köy ve taşımalı okulların bugün (4 Aralık) tatil edildiği belirtildi.

Siirt'in Eruh Kaymakamlığından yapılan açıklamada da gece saatlerinde yoğun kar yağışının ardından köy yollarının kapandığı, bu nedenle taşımalı eğitimin yapılamadığı ifade edildi.

Açıklamada, aşırı soğuk ve buzlanma ile ulaşımda yaşanan zorluklar sebebiyle tüm köy okullarında eğitim ve öğretime bugün ara verildiği aktarıldı.

VAN'DA OKULLAR HANGİ İLÇELERDE TATİL?

Van Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle 6 ilçede eğitime bugün ara verildiğini duyurdu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün devam eden yoğun kar yağışı bilgisini de değerlendiren valilik, bugün yani 4 Aralık cuma günü Tuşba, İpekyolu, Edremit, Özalp, Erciş ve Başkale'de okulların tatil edilmesini kararlaştırdı.

 

Yağış durumuna göre diğer ilçelerin de tatil kararı alabileceği belirtildi.

ŞIRNAK'TA OKULLAR TATİL

Şırnak Valiliği, kent merkezi ve merkeze bağlı köy ile beldelerde yoğun kar yağışı nedeniyle yarıneğitime ara verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ile köylerde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında 4 Aralık Cuma günü eğitime ara verildi.

Merkeze bağlı Kasrik ve Kumçatı beldeleri ise bu kararın dışında tutuldu.

BOLU'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bolu Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, yoğun kar yağışı nedeniyle 3 ilçede eğitime yarın ara verileceğini söyledi.

Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, ilde kar yağışının 2 gündür aralıklarla devam ettiğini belirtti.

Valilik tarafından alınan kararla Gerede, Mengen ve Dörtdivan ilçelerinde eğitime yarın ara verileceğini vurgulayan Çavuşoğlu, il merkezi ve diğer ilçelerde eğitimin devam edeceğini söyledi.

 

RİZE'NİN İKİ İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

Rize'nin Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde elverişsiz hava şartları nedeniyle eğitime yarın ara verilecek.

İlçe kaymakamlıklardan yapılan açıklamalara göre, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı olumsuzlukların yaşanabileceği değerlendirilerek, ilk ve orta dereceli okullarda, 4 Aralık Cuma günü eğitime ara verilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli, hamile, bebek emziren kadın ve kronik rahatsızlığı bulunan personel de yarın idari izinli sayılacak. 

Öte yandan, bazı ilçelerde kar yağışının devam ettiği, eğitim öğretime ara verilip verilmeyeceğinin yarın kararlaştırılacağı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.