Hangi Memurlar Hizmet Zammı Alacak? Bakan Soylu Açıkladı

Hangi Memurlar Hizmet Zammı Alacak? Bakan Soylu Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, veteriner hekimlerin özlük haklarını düzeltmek amacıyla bir çalışma yapılıp yapılmadığını soran önergeye cevap verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, veteriner hekimlerin özlük haklarını düzeltmek amacıyla  bir çalışma yapılıp yapılmadığını soran önergeye cevap verdi.

MHP Antalya milletvekili Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul tarafından verilen önergede, veteriner hekimlere 2008 yılına kadar verilen “fiili hizmet zammı”nın neden riskli hizmet alanı olarak değerlendirilmeyerek kapsam dışı bırakıldığı ve veteriner hekimlerin özlük haklarının iyileştirilmesi için herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığı sorulmuştu.

HANGİ KAMU GÖREVLİLERİ HİZMET ZAMMINDAN YARARLANACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla verilen cevapta, konuya ilişkin şu bilgilere yer verildi:

“Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara ilişkin 2016-2017 yıllarını kapsayan 3 üncü dönem toplu sözleşmenin Genel Hükümler bölümünün 38 inci maddesinde; "Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı bünyesinde oluşturulacak komisyon tarafından kamu görevlilerinden kimlerin hangi şartlarda ve süreyle fiili hizmet süresi zammından yararlandırılacağı hususu yeniden değerlendirilecektir." hükmü yer almaktadır.

Anılan hüküm uyarınca; kamu görevlilerinden kimlerin hangi şartlarda fiili hizmet zammından yararlanacağı hususunun değerlendirilmesi amacıyla çeşitli kamu kurum ve kuruluşlar ile sendikaların katılımı ile 19/11/2015 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında toplantı düzenlenmiş olup, yapılan toplantı neticesinde fiili hizmet süresi zammı konusuna yönelik çalışmaların yürütülebilmesi için hizmet kollarına ilişkin 9 ayrı komisyon kurulmasına karar verilmiştir. Söz konusu komisyon, çalışmalarına 01/03/2016 tarihinde çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımı ile başlamış olup, konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir.

Ayrıca; kamu görevlilerinin mali ve sosyal hakları 2012 yılından itibaren toplu sözleşme ile belirlenmekte olup, bu aşamada veteriner hekimlerin mali ve sosyal haklarına ilişkin olarak Devlet Personel Başkanlığınca yürütülen bir çalışma bulunmamaktadır.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.