Hasan Yalçın Yayla'dan "İş Güvencesi" Tartışmalarına Tepki

Hasan Yalçın Yayla'dan "İş Güvencesi" Tartışmalarına Tepki

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, kamu görevlilerinin iş güvencesinin tartışmaya açılmasına tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, kamu görevlilerinin iş güvencesinin tartışmaya açılmasına tepki göstererek, “Bu konu sendikamızın kırmızı çizgilerinden biridir. Bunu İş güvencesinin tartışılmasını sorgulamak durumundayız. Seçim vaatlerinin hiçbirinde bu yokken, seçim biter bitmez bu konunun konuşulması manidardır. Yapılması gereken önemli işler dururken, kamu görevlilerinin ve toplumun huzurunu bozacak açıklamalardan vazgeçilmelidir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane ve Bayburt Şube il divan toplantılarına katılan Yayla, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘Özgürlük olmadan özlük olmaz’ parolasıyla sendikacılık yaptıklarını kaydeden Yayla, “Ülkemiz ciddi kırılma dönemleri yaşadı. Son 13 yılda önemli kazanımlar elde ettik. Bazı mihraklar Türkiye’nin önünü kapatmak istedi ama feraset sahibi milletimiz buna izin vermedi” şeklinde konuştu.

hasan yalçın yayla

Adil paylaşım için mücadele veriyoruz

Özelde üyelerinin, genelde ise tüm kamu görevlilerinin haklarını korumaya gayret ettiklerini söyleyen Yayla, gelir dağılımındaki adaletsizliklerin giderilmesi için mücadele etmeye devam ettiklerini dile getirerek, şöyle konuştu: “Son yıllarda bu yolda çok önemli mesafeler kat ettik. Adaleti belirlemek için referansımız, ‘işçinin hakkını alın teri kurumadan veriniz’ diyen medeniyet değerlerimizdir. İhtiyacımız olan şey, herkesin eşit oluşunun yasal zeminini oluşturmak, özgürlüklerin önünü açmaktır. Eğitim-Bir-Sen olarak, bütün çabamız hakça paylaşımı ve adaleti sağlamaktır.”

 

Dik durduğumuz için bugünlere geldik

Duruşlarından taviz vermeden, yasakları kaldırmanın mücadelesini vererek, kazanımlar elde ederek bugünlere geldiklerini vurgulayan Yayla, hak bildikleri yoldan sapmadan çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Hükûmete çağrıda bulunan Yayla, seçim sürecinde verilen sözlerin fire verilmeden 6 ay içerisinde yerine getirilmesini istedi.

Hükûmetten iş güvencesi açıklaması bekliyoruz

Son günlerde kamuoyunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi çalışanların iş güvencesiyle ilgili konunun gündeme geldiğine dikkat çeken Yayla, “Bu konu sendikamızın kırmızı çizgilerinden birisidir. Kamuda çalışan biz memurların iş güvencesinin tartışılması sorgulamak durumundayız. Seçim vaatlerinin hiçbirinde bu yokken, seçim biter bitmez bu konunun konuşulması manidardır. Biz hükûmetin yetkili ağızlarından bu konuyla ilgili açıklama bekliyoruz” diye konuştu.

memur iş güvencesi

Terör olayları

Konuşmasında Fransa’da yaşanan terör saldırısına ve Antalya’da yapılan G-20 toplantısına değinen Hasan Yalçın Yayla, “Dünyanın bir yerinde insanlar ve mazlumlar ölüyorsa sizin coğrafyanız eninde sonunda o terörle karşı karşıya kalacak. Bu terörü üretenler bir gün kendi coğrafyalarında o terörle karşılaşacaklar. Öyleyse hep beraber buna karşı bir politika geliştirmeli, İslam coğrafyasından başlamak üzere dünyanın her yerine sirayet eden bu beladan kurtulmak için elimizden geleni yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Musa Uncu ve Bayburt Şube Başkanı Fikret Özbey de birer konuşma yaparak, yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdiler. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum