Hava 6 derece soğuyacak, kar geliyor / Haritalı

Hava 6 derece soğuyacak, kar geliyor / Haritalı

Hava durumu nasıl olacak? Sıcaklıkların Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların AdanaOsmaniye, Hatay, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bingöl'ün güney kesimleri ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu, öğle saatlerinden sonra Marmara'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Doğu Akdeniz kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bingöl'ün güney kesimleri ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olması (21-50 mm) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.