Hava durumu raporu! 13 Ocak

Hava durumu raporu! 13 Ocak

Meteoroloji'den soğuk ve yağışlı hava uyarısı! Ankara, İstanbul, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir, Bursa, Bolu ve Sakarya'da son hava durumu;

Türkiye yeni soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini yitirirken Ankara'da ise kar yağışıgece saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Antalya'da fırtına bazı ağaçların devrilmesine neden oldu. Eskişehir, Kütahya, Afyon, Bilecik, Bursa, Bolu, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Karabük'te ise kar yağışı bekleniyor. İç ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava bulutlu olacak. Siirt, Tunceli ve Hakkari'de ise güneş yüzünü gösterecek.

Soğuk ve yağışlı hava Türkiye'yi etkisi altına aldı. Geçtiğimiz hafta başlayan soğuk ve yağışlı hava yerini bu kez yurdun batı kesimlerini etkileyen yeni bir yağışlı havanın etkisine bıraktı. 
 
Bugün Ege, Batı Akdeniz, Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları yağışlı, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatıs ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İşte il il Türkiye'nin hava durumu raporu;

kar-yagisi-13-ocak.jpg 

DENİZLİ'DE KAR ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Denizli'de bir hafta aradan sonra akşam tekrar başlayan kar yağışı, kent merkezinde etkili oldu, şehirler arası yollarda ulaşımda aksamalar meydana geldi. 
 
Trafik ekipleri, Denizli-Antalya karayolu Cankurtaran bölgesi ile Denizli-Ankara karayolu Kocabaş mevkisindekikar yağışı nedeniyle karayolunda tır ve çekicilerin geçişine izin vermiyor. Ekipler, diğer araçlara ise zincir ve kar lastiği kontrolünün ardından izin veriyor. Büyük ve zincirsiz araçlar dinlenme tesisleri, benzin istasyonları ile arazilerde bekletiliyor. 
 
Kent merkezinde de etkili olan kar yağışı, şehir içi ulaşımında da zaman zaman aksamalara neden oldu. Özellikle şehrin üst kesimlerinde kara hazırlıksız yakalanan sürücüler, yolda araçları ile ilerlemekte güçlük çekti. Polis ekipleri, sürücüleri zincirsiz ve kar lastiği olmadan yola çıkmamaları konusunda uyardı. Karayolları ve belediye ekipleri, yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

hava-durumu-raporu.20150113005918.jpg 
 
AFYONKARAHİSAR'DA ULAŞIMDA AKSAMALAR

Afyonkarahisar'da kar ve tipi nedeniyle Antalya, İzmir, Eskişehir, Kütahya ve Ankara karayolunda ulaşımda aksamalar yaşanıyor. 
 
Afyonkarahisar ve ilçelerinde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yığışı, hayatı olumsuz etkiledi. Afyonkarahisar'ı çevre illere bağlayan karayollarında da zaman zaman yaşanan trafik kazaları nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geliyor. 
 
Afyonkarahisar'dan çevre illere gidecek tırlar, polis ekipleri tarafından bekletiliyor. Diğer araçların ise zincirsiz yola çıkmasına izin verilmiyor. 
 
Karayolları ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

UŞAK'TA İZMİR KARAYOLUNA DİKKAT 
 
Uşak'ta etkili kar yağışı ve tipi, İzmir karayolundaki ulaşımda aksamalara yol açtı. 
 
Uşak ve ilçelerinde akşam başlayan yoğun kar yığışı, karayollarındaki ulaşımı etkiledi. Zaman zaman tipi şekilde görülen yağış özellikle Uşak-İzmir karayolunun Yenişehir, Çınar ve Selendi rampaları kesiminde ulaşımda aksamalara yol açtı. 
 
Karayolları 25. Şube Şefi Tuncay Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam il genelinde etkili olmaya başlayan kar yağışının ulaşımı etkilediğini söyledi.
 
Yoğun kar yağışına karşı Uşak-İzmir karayolunda 12 ekiple mücadele ettiklerini dile getiren Güney, "Ekiplerimiz karla mücadelesini aralıksız sürdürüyor ancak zaman zaman tipiyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Sürücülerden dikkatli olmalarını ve yola zincirsiz, kış lastiği olmadan çıkmamalarını istiyoruz" dedi. 

hava-durumu-raporu.20150113005958.jpg

GÖRDES-AKHİSAR VE DEMİRCİ- SİMAV YOLLARI KAPANDI

Manisa'da etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle İzmir-Ankara karayolunun Kula-Salihli arasında kalan kesimi ile Demirci-Simav ve Gördes-Akhisar karayolları ulaşıma kapandı. 
 
Manisa kent merkezi ile ilçelerinde akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara yol açtı. İzmir-Ankara karayolunun Kula-Salihli arasındaki Kovukdere mevkisi, yoğun kar yağışının ulaşım güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Bölgede, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması başlattı.
 
Tipi ve kar yağışı nedeniyle Demirci-Simav ve Gördes-Akhisar karayolları da ulaşıma kapandı. 
 
Kar yağışı, İzmir-İstanbul karayolunun Manisa Sabuncubeli geçişi ile Gelenbe-Balıkesir arasındaki kesimindeki ulaşımı da etkiledi. Yağış nedeniyle kısa süre trafiğe kapanan bu yollarda, ekiplerin müdahalesiyle yeniden ulaşım sağlandı. 
 
Tipi şeklide yağan kar, Sarıgöl-Buldan yolu Topuzlu rampaları mevkisinde ulaşımda aksamalara yol açtı. Karayolları ekipleri, kar temizleme ve tuzlama çalışması yaparak yolu trafiğe açık tutmaya çalışıyor. 
 
Kar yağışı nedeniyle Soma-Akhisar ve Soma-Kınık yolları da ulaşıma bir süre kapandı. Her iki yol ekiplerce yapılan çalışma ile kısa sürede trafiğe açıldı. 
 
SALİHLİ'DE FIRTINA ÇATILARI UÇURDU
 
Salihli ilçesinde ise sağanak ve fırtına etkili oldu. İlçede akşam kuvvetli sağanakla başlayan fırtına sonucu bazı evlerin çatıları uçtu.
 
Salihli Belediyesi zabıta ve itfaiye ekipleri, çatısı uçan evlerin bulunduğu bölgelerde güvenlik önlemi aldı. 
 
MANİSA'DA KRİZ MASASI
 
Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle kriz masası oluşturdu. 
 
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, karla mücadele için 4 grup halinde 5'er kişilik ekipler oluşturulduğu ve hava koşullarının yol açtığı olumsuzluklarla ilgili vatandaşların 0236 231 45 80 numaralı telefondan kriz masasına ulaşabilecekleri bildirildi. 
 
KÜTAHYA'DA KAR ANİDEN BASTIRDI

Kütahya'da, akşam üzeri başlayan kar yağışı kent merkezi ve şehirler arası ulaşımda aksamalara sebep oluyor.
 
Trafik ekipleri, Kütahya-Eskişehir, Kütahya-Afyonkarahisar ve İnegöl-Domaniç karayollarında tır ve çekicilerin geçişine izni vermiyor. Ekipler, diğer araçlara ise zincir ve kar lastiği kontrolünün ardından izin veriyor. Büyük ve zincirsiz araçlar kent merkezi, dinlenme tesisleri, benzin istasyonları ile boş arazilere çekiliyor.
 
Kütahya Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada hem Afyonkarahisar hem de Eskişehir karayolunda yoğun kar yağışı ve tipinin olduğunu söyledi.
 
Tipi nedeniyle güzergahta özellikle tır ve çekicilerin geçişine izin vermediklerini belirten Gülnaz, "Diğer araçlarda ise zincir ve lastik kontrolü yapıyoruz. Bu kar ve kışta arkadaşlarımız mesailerini canla başla yerine getiriyor. Biz de onlara kontrol ve destek amacıyla geldik. Gerçekten de bu yıl Kütahya çok sert kış yaşadı. Şu an yollarımız açık ancak tır ve çekicileri bırakmıyoruz. Bu araçlar kaydığı zaman bizlere daha çok sıkıntı oluşturuyor" diye konuştu.
 
Öte yandan, Karayolları ekipleri  yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

YALOVA'DA KAR YAĞIŞI AĞAÇLARI DEVİRDİ 
 
Kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Şair Nedim, Gür ve Eczacı sokakları ile Cevdet Aydın Parkı ve Safran Deresi'nde bazı ağaçlar karın ağırlığına dayanamayarak devrildi ve yolları kapattı. 
 
Şair Nedim Sokak'taki ağaçlardan biri otomobilin üzerine düştü. Otomobilde hasar oluştu.
 
Yalova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yola devrilen ağaçları kaldırdı.
 
İNTERNETHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.