Hava durumu sıcaklık düşüyor kar kapıda!

Hava durumu sıcaklık düşüyor kar kapıda!

Kara bulutlar yurt genelinde etkili hava durumu raporlarına göre sıcaklıklar 10 derece birden düşecek sağanak yağışlar geliyor. Peki Ankara, Konya, Bursa, İstanbul, Eskişehir ve Kocaeli'de hava durumu nasıl?

Hafta boyunca etkili olan kara bulutlar yerini sağanak yağışlara bırakıyor. Hava durumu raporlarına göre akşam saatlerinde başta Marmara Bölgesi olmak üzere yurdun birçok bölümünde şiddetli fırtına ve sağanak yağışlar görülecek. Haftasonuna doğru sıcaklıklar daha da düşecek yüksek ve doğu bölgelerde kar ve karla karışık yağmur görülebilir. Güne yağmurla başlayan İstanbul'da asıl şiddetli sağanak haftasonu sıcaklıkların ani düşmesi ile gelecek. Adana, Mersin ve Osmaniye'de şiddetli yağanak bekeniyor. Su baskınlarına aman dikkat! Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Konya ve Adana'da hava durumu nasıl?

hava-durumu4.20150311101109.jpg

NTV hava durumu sunucusu Gökhan Abur son hava durumu tahminlerini açıkladı. Özellikle Marmara, Kıyı Ege ve Karadeniz'de havalar soğuyacak. Haftasonu ise batı ve iç keismlerde sıcaklıkların daha da azalması bekleniyor. Adana, Osmaniye, Mersin'de bulutlanma artacak ve yarından itibaren şiddetli yağışlar gelecek. Yoğun bulutlar Karadeniz bölgesini yarından itibaren etkisi altına alacak. Batı'da rüzgarlar sert esmeye devam ederken sıcaklıklar düşecek. Doğu Akdeniz'de şiddetli yağışlar olacak. Doğu'da sıcaklıklar mevsim normallerinde ama yarın kar ve karla karışık yağmur şeklinde olacak. İstanbul sabah erken saatlerinde hafif yağmur vardı. İstanbul'da özellikle akşam saatlerinde ve haftasonunda sıcaklıkların ani düşmesi ile şiddetli sağanak görülecek. Haftasonu havalar soğuyacak. Sıcaklık düşecek. 

BU İLLERE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Doğu Akdeniz'deki yağışların bugün Mersin, yarın Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bu nedenle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Erzurum ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Erzurum ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

hava-durumu-1.20150311095013.jpg

HAVA SICAKLIĞI

Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda 1 ila 3 derece artacağı, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege ile Akdeniz'de 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar genellikle güney yönlerden hafif Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında orta kuvvette ve yer yer kuvvetlice (30-50 km/s), Marmara ile Kıyı Ege'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yurdumuzun iç ve güney kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bugün Batı ve Orta Karadeniz, İç Ege, Akdeniz ile İç Anadolu’da, Perşembe günü ise ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

hava-drumu-2.jpg
 
Ayrıca yetkililer Cuma günü mevcut sisteme ilave olarak yurdumuzun güneybatı kesimlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini de bildirdi.
 
11.03.2015 Çarşamba günü Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz’de gök gürültülü sağanak şeklinde olması tahmin ediliyor.
 
12.03.2015 Perşembe günü bütün bölgelerimizin çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege, Akdeniz bölgesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Batı Karadeniz’in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Perşembe günü meydana gelecek yağışların; Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

hava-durumu-3.20150311095050.jpg
 
13 Mart 2015 Cuma günü mevcut sisteme ilave olarak yurdumuzun güneybatı kesimlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi ve hafta sonu ülkenin büyük bölümünün yağışlı geçmesi bekleniyor.

KONYA'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Konya, Niğde ve Aksaray illerinde zaman zaman kısa süreli fırtınaya dönüşecek rüzgar ve kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, güney yönlerden yer yer saatte hızı 60-70 kilometreyi bulacak fırtına eseceği bildirildi.

Yağışların ise Konya il merkezi, Akören, Güneysınır, Emirgazi, Ereğli, Karapınar, Çumra, Doğanhisar, Hüyük, Altınekin, Cihanbeyli ve Kulu ilçeleri ile Niğde ve Aksaray genelinde yer yer kuvvetli olacağı belirtildi.

Açıklamada, bugün 15 derece civarında olan hava sıcaklığının yarından itibaren 6-10 derece azalacağı kaydedildi.

KASTAMONU VE SAMSUN'DA SU BASKINI ALARMI!

Karadeniz Bölgesi'nin Batı Akdeniz üzerinden gelen nemli ve yağışlı sistemin etkisine gireceği, bölge genelinde görülmesi beklenen yoğun ve kuvvetli yağışların oluşturacağı su ve sel baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, yazılı açıklamasında, son tahminlere göre bölgenin Batı Akdeniz üzerinden gelen nemli ve yağışlı bir sistemin etkisine gireceğini, yağışların 11 Mart Çarşamba gününden itibaren bölge genelinde aralıklarla bir hafta etkili olacağını belirtti.

Yağışların yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde ise yer yer karla karışık yağmur şeklinde olmasının beklendiğine değinen Asar, şunları kaydetti:

"Yarın öğle saatlerinden itibaren bölgenin batısında (Kastamonu ve Çorum) başlayacak yağışların gece saatlerine kadar bölgenin tamamını etkisi altına alacağı tahmin edilmektedir. 12 Mart Perşembe günü, günün ilk saatlerinden itibaren bölge genelinde yer yer kuvvetli olması beklenmektedir. 13 Mart Cuma günü, gündüz saatlerinde aralıklı hafif olarak devam edecek yağışların 14 Mart Cumartesi günü sona ereceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarından itibaren 3-6 derece azalarak mevsim normalleri civarına dönmesi beklenmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.