Hava durumu uyarısı 8 ilde kuvvetli kar

Hava durumu uyarısı 8 ilde kuvvetli kar

Meteoroloji hava durumu uyarısı verdi İstanbul'da kar bastırdı, Kütahya, Bursa, Sakarya, Eskişehir, Bolu, Balıkesir'e kuvvetli kar geliyor.

Meteoroloji 'den yeni kar açıklaması geldihava durumu tahminine göre İstanbul'a kar bastırdı. Bursa, Bolu, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Sakarya, Bilecik ve Eskişehirilleri de kuvvetli kar yağışı altında kalacak. Manisa'nın kuzeyinde de karla karışık yağmur ve yoğun kar görülecek. İzmir ve Antalya için ise çok kuvvetli yağmur uyarısı verildi. 

Meteoroloji son hava durumu tahminini yayınladı. Buna göre Türkiye'nin kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülen yağışlar etkisini arttırarak yarın da devam edecek.

BU AKŞAM KAR BASTIRACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan "yoğun kar yağışı" uyarısına göre yoğun kar yağışı bu akşam etkili olmaya başlayacak. 
kar-yağişi-hava-durumu.20150112145224.jpgKar yağışı Trakya bölgesinin tamamında etkili olacak. Kar yağışının kuvvetli olarak görüleceği iller ise şöyle sıralandı;

-Çanakkale'nin doğusu, 
-Balıkesir,
-Kütahya, 
-Bursa'nın güney ve doğusu, 
-Sakarya'nın güneyi, 
-Bilecik, Bolu
-Eskişehir'in batısında yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde devam etmesi bekleniyor.

Başta ulaşım olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU KAR VAR MI?

Meteorolojinin hava durumu tahminlerine göre İstanbul'da kar beklenenden yoğun oldu. Anadolu yakası özellikle kar altında. İstanbul'un 5 günlük hava durumu raporu şöyle;
12-ocak-2015-istanbul-hava-durumu.jpg

İZMİR HAVA DURUMU ŞİDDETLİ YAĞMUR UYARISI

Meteorolojiden gelen son hava durumu uyarısında İzmir ve Aydın'ın kuzeyinde "çok kuvvetli yağış" beklendiği bildirildi. Yağışların akşam etkili olması bekleniyor. 

ANTALYA HAVA DURUMU FIRTINA VE YAĞMUR

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan yağışların kuvvetli, zaman zaman çok kuvvetli şekilde etkili olacağı belirtildi.

Yarın ise yağışların Antalya şehir merkezi ile batı ilçelerinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli olmasının beklendiği bildirilen açıklamada, rüzgarın ise bu akşamdan itibaren güneydoğu yönünden fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği vurgulandı.

Açıklamada, şiddetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği sel, ani su baskını, hortum, soba zehirlenmesi, çatı uçması ve ulaşımdaki aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerektiğine dikkat çekildi. Öte yandan denizlerde Kaş ve Mersin'in Anamur ilçesi arasında fırtına beklendiği, fırtınanın çarşamba sabahı etkisini kaybedeceği kaydedildi.

SAMSUN HAVA DURUMU RÜZGAR UÇURDU
Samsun 'da geceden bu yana devam süren ve saatteki hızı 30 kilometreyi bulan rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi.

Kent merkezi ve ilçelerde dünden bu yana etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle trafik ve yön levhaları ile bazı elektrik direkleri ve ağaçlar devrildi, bazı binaların çatısı hasar gördü.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Yerleşkesi'nde gece bazı fakülte binalarının sacdan çatısı uçtu. Atakum ilçesi Adnan Menderes Bulvarı sahilinde ise rüzgarın etkisiyle bazı tekneler battı.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, rüzgarın güney ve güney batı yönlerinden zaman zaman kuvvetli şekilde estiğini, gece saatlerinde etkisini kaybetmesinin beklendiğini bildirdi.

YURTTAN KIŞ RAPORU
TEKİRDAĞ
Tekirdağ 'da, yoğun kar nedeniyle Malkara ve Hayrabolu ilçelerine ulaşımı sağlayan yollar kapandı. Sabah saatlerinde etkisini arttıran yağış dolayısıyla kapanan yollardaki araçlar, polis tarafından şehir merkezine ve dinlenme tesislerine yönlendirildi.

Tekirdağ çevre yolunda ise zincirsiz ve kar lastiği olmayan araçlar yolda kaldı, uzun araç kuyrukları oluştu.

KARABÜK
Karabük'te kar yağışı nedeniyle 83 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, kentte üç gündür kar yağışının etkisini sürdürdüğü bildirildi.

Merkezde 6, ilçelerden Eflani'de 25, Eskipazar'da 14, Ovacık'ta 17 ve Safranbolu'da 21 köy yolunun ulaşıma kapandığı kaydedilen açıklamada, ekiplerin 595 kilometrelik köy yolunu ulaşıma açma çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

KASTAMONU
Kastamonu'da 275 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ilçelerden Ağlı'da 3, Araç'ta 37, Azdavay'da 40, Bozkurt'ta 14, Cide'de 21, Çatalzeytin'de 17, Daday'da 24, Devrekani'de 5, Doğanyurt'ta 14, Hanönü'nde 8, İhsangazi'de 6, İnebolu'da 36, Küre'de 8, Pınarbaşı'nda 18, Seydiler'de 2, Şenpazar'da 15 ve Taşköprü'de 7 olmak üzere toplam 275 köy yolunda ulaşım sağlanamadığı belirtildi.

Açıklamada, dünden beri 872 kilometrelik 120 köy yolunun açıldığı, kar mücadelesinin aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

GİRESUN
Giresun'da kar yağışı nedeniyle il genelindeki 550 köyün 54'ünde ulaşım sağlanamıyor. İl özel idaresinden yapılan açıklamada, kar yağışı dolayısıyla Çanakçı'da 2, Doğankent'te 2, Eynesil'de 5, Görele'de 25, Keşap'ta 2, Tirebolu'da 17 ve Yağlıdere'de 1 olmak üzere 54 köy yolunun kapalı olduğu belirtildi. 

Açıklamada, kapalı köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 62 ekibin çalışma yürüttüğü kaydedildi.

RİZE
Rize'de etkili kar yağışı nedeniyle 34 köy yolu ulaşıma kapandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezinde 3, ilçelerden Çamlıhemşin'de 5, Çayeli'nde 10, Hemşin ve İkizdere'de ikişer,  Kalkandere'de 8 ve Pazar'da 4 olmak üzere 34 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi 95 personel ve 54 iş makinesiyle köy yollarında, belediye ekipleri mahallelerde, Karayolları ekipleri de Karadeniz Sahil Yolu ve ilçe bağlantı yollarında kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

BOLU
Bolu 'da kar yağışı nedeniyle 121 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, ilçelerden Gerede'de 25, Göynük'te 54, Mengen'de 13, Mudurnu'da 26 ve Seben'de 3 olmak üzere 121 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan, il genelinde bu gece ve yarın kar yağışı bekleniyor.

EDİRNE
Edirne merkezi, kar dolayısıyla adeta beyaza büründü. İlde, sabah başlayan sağanak, ilerleyen saatlerde kara dönüştü. Hızlı yağan kar, cadde ve sokakları kısa sürede kapladı.

Yağış nedeniyle kent merkezindeki trafik bir süre kilitlendi. Sürücüler seyirde zorlandı. Trafik polisleri, yönlendirmeyle yolların açılmasını sağladı. Karayollları ekipleri de otoyolun trafiğe kapanmaması için çalışma yaptı.

Bu arada, kar dolayısıyla camiler ve tarihi mekanlarda güzel görüntüler oluştu. Bazı vatandaşlar, Selimiye Camisi avlusunda hatıra fotoğrafı çektirdi, bazıları da kartopu oynadı. Edirne'nin Keşan, İpsala ve Enez ilçesinde de kar etkili oldu. İpsala ve Keşan ilçesinde yağış nedeniyle zaman zaman elektrik kesintileri yaşandı.

kaynak: internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum