Havalar nasıl olacak?

Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne ve Tokat çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Mardin ve Batman, öğle saatlerinde Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batıda güney ve batı, doğuda güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege kıyıları ve Çanakkale ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Mardin ve Batman, öğle saatlerinde Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla Trakya kesiminin parçalı bulutlu, öğleden sonra Edirne çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Çanakkale çevrelerinde güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla Kıyı Ege'nin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Doğusu ile zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Sivas, öğleden sonra Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde ve Nevşehir çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Tokat çevrelerinin sağanak ve yer ye gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Mardin ve Batman, öğle saatlerinde Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











 
 
 
 
SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.