Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Havalar nasıl olacak? - Haritalı

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Akdeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Amasya ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara ile zamanla yurdun kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, öğleden sonra Marmara geneli ile Orta Karadeniz Kıyıları'nda kuvvetli (30-60 km/s), gece saatlerinde Marmara'nın güneybatısında kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Amasya ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın öğleden sonra Marmara geneli ile Orta Karadeniz Kıyıları'nda kuvvetli (30-60 km/s), gece saatlerinde Marmara'nın güneybatısında kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, öğleden sonra bölge genelinde kuvvetli (30-60 km/s), gece saatlerinde bölgenin güneybatısında kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor

EGE: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege Kıyıları'nda gece saatlerinden itibaren kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, batısının akşam saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı ile gece saatlerinde Konya, Kırşehir ve Yozgat çevrelerin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Zonguldak, Düzce, Bartın ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz bölümünün, gece saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun, Amasya, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra Orta Karadeniz Kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.