Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Hava durumu - Kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genl Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Mersin ve Çorum çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Kütahya, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Antalya, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın çevreleri ile Ankara ve Uşak'ın kuzey ve batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde yağışla birlikte 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden, sabah saatlerinde Marmara ve Ege'de zamanla İç Anadolu'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Kütahya, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Antalya, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın çevreleri ile Ankara ve Uşak'ın kuzey ve batı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu; bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Yalova ve Bursa, öğle saatlerinde Bilecik ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

EGE: Parçalı ve çok bulutlu; bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Manisa ve Kütahya ile Uşak'ın kuzey ve batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; Batı Akdeniz ile gece saatlerinde Mersin çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Isparta çevreleri ile Burdur ve Antalya'nın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesimlerinin sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; öğle saatlerinde Eskişehir, akşam saatlerinde ise Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin edilmektedir. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Çorum çevrelerinin yağmur ve sağaank yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.