Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Ülkemiz genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu ile Adana, Osmaniye, Hatay, Konya, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile zamanla Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında doğu, zamanla kuzey ve batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta, gece saatlerinde Orta Karadeniz kıyıları ile Sinop ve Giresun çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışarın; bugün akşam saatlerine kadar Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde kuvvetli (21-), yer yer çok kuvvetli (51-) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını,yıldırım, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; gece saatlerinde Orta Karadeniz kıyıları ile Sinop ve Giresun çevrelerinde kuzeybatı (karayel) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.